Pre niekoho módny trend, pre niekoho hodnotný nástroj. Štúdie na celom svete potvrdzujú, že používanie hodiniek s monitorom aktivity značne zlepší kondíciu a zdravotný stav. Dokonca vznikol nový pojem, s ktorým sa stále častejšie stretávame –  Smart Zdravie ( anglicky Smart Health). Smart hodinky nosí na ruke už takmer takmer päťsto miliónov ľudí. Možno ste aj vy jeden z nich…

Reťazová reakcia   

Najefektívnejší spôsob ako predchádzať civilizačným chorobám a zlepšiť svoje biometrické skóre, je pridanie fyzickej aktivity to nášho denného programu. Toto je známy fakt! Ale to, že pohyb spustí pozitívny “domino efekt”, je už fakt menej známy. Stabilizácia krvného tlaku je nasledovaná poklesom chloesterolu, stabilizáciou hladiny cukru v krvi a množstvom iných pozitívnych efektov na nervový a pohybový aparát. Minimalizácia zdravotných rizík, ktoré prichádzajú s vyšším vekom je ešte zretelnejšia.

Ale načo sú mi hodinky ?

U testovacích skupín v rôznom veku sa preukázal nárast počtu prejdených krokov za den a zvýšenie aktívnych minút v týždni.  Ako je to možné? Jednoducho!  Keď niečo objektívne počítate,môžete sa zlepšovať. Tu sa nejedná len o kroky a kalorie, hodinky dokážu sledovať monožstvo parametrov, ktoré bežne vnímame len subjektívne alebo ich nevnímame vôbec. Stanovením a hlavne plnením denných cieľov môžete dosiahnuť pozitívnu zmenu, ktorá bude mať zásadný vplyv na váš fyzický stav.

Čo všetko dokážu merať hodinky zistíte v zozname TU

Rozhodujete vy

Áno, hodinky dokážu skutočne objektívne sledovať vaše telesné procesy, ale záleží len na vás, ako s týmito údajmi narábate. Už nemusíte byť expertom na vyhodnotenie veľkej spleti zložitých čísel. Všetko vidíte pekne prehľadne v jednoduchých parametroch. Záleží len na vás, či budete tieto rady a varovania vášho smart spoločníka na zápästí počúvať a udržíte svoje telo v rovnováhe. Žijeme v modernej dobe, v dobe keď aj zdravie môže byť smart.

Viac článkov s kategórie zdravie si môžete prečítať TU

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: