S dvoma dekádami skúseností Garmin zverejňuje údaje, ktoré nazbieral za 20 rokov behu a 20 rokov histórie Forerunner.

My v Garmin tak trocha poznáme bežcov. Ranné vstávanie pre nejaké kilometre ešte pred prácou, prepotené tričká kým ostatní spia, neustále zlepšovanie osobných rekordov, pretože môžem, pretože chcem… Skúsenosti, ktoré veľmi dobre poznáme, lebo sme v tom s vami. Sme v tom s vami už 20 rokov.

Garmin predstavil prvé bežecké hodinky Forerunner® 201 v roku 2003. A teraz pri príležitosti medzinárodného dňa behu sme z Garmin Connect dostali na svetlo dáta, ktoré trocha naznačia, aké boli uplynulé desaťročia z pohľadu behu.

  • K 8. máju 2023 používatelia Garmin prebehli 30.2 miliardy kilometrov. Čo je ekvivalent 40 000 výletov na mesiac a späť, alebo 100 výletov k slnku a napäť.
  • Zo všetkých bežeckých kilometrov zaznamenaných v Garmin Connect bolo 68% zaznamenaných hodinkami Forerunner.
  • Viac ako 40 000 behov bolo dlhších ako 100 míľ (160 km). Aby sme boli presní tak to je 40 310 behov od 25 960 bežcov. Niktoré behy boli dlhé takmer 200 míľ. Vy, Ultra bežci sa nemaznáte 🙂

Za tých 20 rokov sme vám priniesli viac ako 40 verzií bežeckých hodiniek Forerunner – každé zostrojené tak, aby bežci mali prístup k tým najmodernejším technológiám. Každé jedny boli niečím špeciálne, ale je pár takých, ktoré by sme chceli vyzdvihnúť.

Forerunner® 201 – 2003

Tu to všetko začalo. Prvý Forerunner ( áno Forerunner 101 prišiel až po 201) boli úplne prvé GPS bežecké hodinky na trhu. Trocha váhame nazvať ho hodinkami, pretože podľa dnešných štandardov je poriadne veľký, ale vtedy bol ozajstnou revolúciou.

Forerunner® 305 – 2006

Forerunner 305 bol tak obľúbený medzi bežcami, že sa predával celých 6 rokov, čo je v meraní času pre techniku dlhý čas. GPS anténa bola dokonca navinutá okolo časti zápästia aby mala lepší výhľad na oblohu a dokázala zaznamenávať aj pod stromami a pri vysokých budovách.

Forerunner® 310 XT – 2009

XT znamená cross-training, takže Forerunner 310 XT boli prvé hodinky Garmin, ktoré mysleli na triatlonistov. Otvorili dvere aj ostatným športom – plávaniu a cyklistike na tom istom zariadení. Aj dnes sa nájdu športovci, ktorí ho stále používajú ( 7 280 používateľov Garmin Connect)

Forerunner 10® – 2012

Myšlienka pri Forerunner 10 bola priniesť hodinky dostupného pre masy, každý si zaslúži údaje o svojom behu. Inžinieri Garmin sa popasovali s úlohou spraviť cenovo dostupný produkt, so spoľahlivým meraním. S viac ako 1 milión predaných kusov si myslíme, že sa nám to podarilo.

Forerunner 225® – 2015

Prvé bežecké hodinky s optickým senzorom tepu, a farebnými grafikami na rozlíšenie zón. Odvtedy majú takmer všetky, nielen bežecké hodinky takýto pulzomer.

Forerunner 645® – 2018

Forerunner 645 boli úplne prvé bežecké hodinky s aplikáciu tretích strán na prehrávanie hudby ako Spotify a Amazon Music. Taktiež ste mohli MP3 nahrať priamo do hodiniek. Pripojiť bezdrôtové slúchadlá a všetko ostatné môžete nechať doma.

Forerunner 945® LTE – 2021 (nepredával sa u nás)

Prvé Garmin smart hodinky kompletne pripojené k sieti bez nutnosti použiť telefón. Znamenalo to pridanie bezpečnostnej vrstvy – rodina, či známi môžu sledovať vašu polohu bez spárovania so smartfónom.

 

Forerunner 965® – 2023

Hodinky, ktoré prišli na trh tento rok, Forerunner 965 sú prvé bežecké hodinky s AMOLED displejom a prémiovými materiálmi akým je titán. Stále ponúkajú najpokročilejšie bežecké funkcie a stále sú zostrojené tak, aby vydržali v akomkoľvek prostredí, kde ich používate.

Ešte len začínate behať ? Sme radi, že vás máme. Ak máte radi čísla, tak ako ich máme radi my, prečítajte si viac o fyzilogických metrikách a dynamike behu , ktoré merajú hodinky Garmin. Ak rozmýšlate aké bežecké hodinky sú pre vás naj, tiež pozrite tu forerunner.garmin.sk.

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: