Využiteľnosť v rôznych, respektíve v konkrétnych podmienkach, funkcionalita, veľkosť či dizajn, ale aj samotná značka, to sú najčastejšie parametre, ktoré zaujímajú mužov pri výbere hodiniek. Pri modelových radoch môžete štýlovo varírovať a vybrať si výkonný športtester a dizajnový doplnok zároveň. Rady týkajúce sa výberu preto budú patriť aktívnemu životnému štýlu – čomu sa venujete vo voľnom čase alebo profesionálne.

Pre tých, ktorí sa radi hýbu

  • Zdravie, kondícia a motivácia k pohybu = Venu

Ak sa venujete športu skôr rekreačne, občas si idete zabehať alebo zavítate do posilňovne, hodinky Venu 2 Plus alebo Venu SQ 2 s dotykovým Amoled displejom patria na vaše zápästie. Pomôžu vám lepšie pochopiť vaše telo (vďaka zdravotným štatistikám), ponúknu rôzne spôsoby, ako ho ešte viac rozhýbať (obsahujú 25 predinštalovaných športových aplikácií).

  • Výborná čitateľnosť displeja aj na priamom slnku;
  • Monitoring úrovne energie vášho tela – nájdete najlepší čas na aktivitu aj odpočinok;
  • Prehľad o saturácii kyslíka v krvi cez deň i počas spánku;
  • Pitný režim a stres pod kontrolou – hodinky odsledujú denný príjem tekutín, a ak ste v strese, odporučia napríklad dychové cvičenie;
  • Pri monitorovaní spánku čakajte pokročilé metriky;
  • Hodinky vyhodnotia váš kondičný vek, čo môžete využiť aj pri plánovaní športových aktivít a tréningov;
  • Animované cviky na displeji môžu byť skvelou „fičúrou“ pre tých, ktorí ešte len začínajú žiť aktívne, pokročilý silový tréning zase pre tých, ktorí chcú mať počet opakovaní a série pod kontrolou;
  • Výdrž batérie sa odvíja od konkrétneho modelu, pričom v priemere vydrží 10 dní v režime smart hodiniek a celý deň v režime podrobného záznamu GPS;
  • Počítať môžete i s platbami a počúvaním hudby priamo cez hodinky vrátane offline playlistov populárnych streamovacích služieb, ako napríklad Spotify (nepotrebujete mobil, iba bezdrôtové slúchadlá).

Vedeli ste, že:

Cez hodinky Venu 2 Plus môžete telefonovať alebo vytvárať textové správy a odpovedať na ne bez použitia rúk, len pomocou hlasového asistenta v spárovanom smartfóne.

Pre tých, ktorým je šport vášňou

  • Najlepšie vlastnosti fitnes a outdoorových hodiniek = Fénix

Multišportové Fénixy 7 nielenže dobre vyzerajú, ale majú aj výbornú výdrž batérie – v režime inteligentných hodiniek až 18 dní. Podporujú Multi-GNSS navigačný systém a prehrávanie hudby priamo z hodiniek i bez telefónu, ako aj pokročilejšie športové aplikácie či zdravotné funkcie. Dostupné sú i modely so solárnym dobíjaním – Garmin Fénix 7 Solar a 7 Sapphire Solar.

  • Čakajte pokročilé tréningové metriky;
  • Objavujte svet aj pomocou Topo máp s pokrytím po celom svete;
  • Majte prehľad o sklone, vzdialenosti, prevýšení terénu, o nadmorskej výške. Na dobrodružných cestách využívajte monitoring počasia či 3D elektronický kompas;
  • Sledujte si denné biometrické údaje – vyhodnotenie na základe rôznych snímačov telesného stavu na hodinkách;
  • Zistite, ako dýchate, spíte, aké máte energetické rezervy, ako intenzívne športujete, aká dlhá má byť vaša regenerácia po náročnom tréningu. Zistite oveľa viac;
  • Lyžujte, surfujte, hrajte golf, venujte sa horskej cyklistike, HIIT cvičeniam, jednoducho akémukoľvek športu – hodinky budú vaším dobrým radcom a trénerom.

Pre tých, ktorých definujú záľuby

  • Život vo vode = Swim a Descent

Hodinky Swim 2 sú špecializované na plavecký tréning, a to s unikátnou výbavou a funkciami určenými pre plavcov na všetkých úrovniach. Vďaka zabudovanému akcelerometru zabezpečia meranie a záznam údajov v krytých bazénoch aj v otvorenej vode. Okrem iného zistíte, koľko dĺžok ste preplávali, akú vzdialenosť, aké ste mali tempo, počet záberov, aký index efektivity, aké je vaše SWOLF skóre, váš pulz pri piatich rôznych plaveckých štýloch. Jednoducho zistíte to, čo pri plávaní zistiť potrebujete.

Vedeli ste, že:

Garmin má špeciálnu edíciu hodiniek vybavenú profilmi na vodné športy, ako sú kiteboarding, windsurfing, surfing – Instinct 2 Solar Surf Edition.

Určené na potápanie s viacerými režimami ponoru, to sú hodinky Descent G1 alebo novší model Descent Mk2. Reč je doslova o potápačskom počítači. Hodinky však sú obojživelníkom – pokročilé funkcie a metriky vám poskytnú ako pod vodou, tak aj na súši. V rámci krížových personalizovaných tréningov teda môžete ísť na plný plyn.

TIP:

Výsledkami a štatistikami sa môžete pochváliť aj iným potápačom prostredníctvom aplikácie Garmin Dive. Zároveň môžete využiť užitočné funkcie bez ohľadu na to, či ste nováčikovia alebo skúsení potápači.

  • Ľahké, výkonné, nielen pre bežcov, všestranné = Forerunner

Bez behu si neviete predstaviť život? Bežcov a triatlonistov potešia hodinky Forerunner 955 (aj vo verzii Solar) s pokročilými bežeckými metrikami a duálnym ovládaním displeja. Ak beh milujete a nepotrebujete riešiť prípravu na preteky, no chcete sa zdokonaľovať, z edície Forerunnerov sa hlásia o slovo aj modely 55 a 255.

  • Naplánujte stratégiu podľa zvolenej trasy či vzdialenosti;
  • Získajte komplexné údaje o svojom úsilí, o (ne)efektívnosti tréningov;
  • Zistite, ako tréning ovplyvnil vašu vytrvalosť, rýchlosť a výkonnosť;
  • Na základe bežeckej histórie a kondície odhadnite, aké by mohlo byť vaše tempo na 5 km, 10 km či na polmaratóne;
  • Porovnajte čas strávený intenzívnym cvičením so všeobecným odporúčaním;
  • Behajte s bezpečnostnými funkciami ako asistencia detekcia nehody či LiveTrack;
  • Behajte s hudbou v ušiach, teda na zápästí – v závislosti od modelu máte k dispozícii zabudovaný prehrávač hudby či možnosť sťahovania zoznamov skladieb.

TIP 1:

Aby ste získali čo najpresnejšie informácie o svojom výkone, nezabudnite pri športe na pripojenie niektorého z externých snímačov, napríklad pulzomeru HRM-Tri™, HRM-Pro™ a Running Dynamics POD.

TIP 2:

Na beh aj v tých najťažších podmienkach, až „na koniec sveta“, sa hlásia hodinky Enduro 2.

  • Dobrodružné nasadenie = Tactix a Instinct

Nielen pre vojakov, členov silových a špeciálnych jednotiek. Kto ich využije?

Do komplikovaného terénu, s pokročilými fyziologickými metrikami a bez nabíjania?

Vedeli ste, že:

Ak vás definujú nielen záľuby, ale aj vaša práca, napríklad profesionálneho vodiča, Instinct 2 Dezl Edition bude vašou podporou na cestách. Model spolupracuje s navigáciami a je špecificky vytvorený na podporu zdravého životného štýlu kamionistov.

Pre tých náročnejších

Prémiové hodinky s luxusným dizajnom, to je Marq. Druhá generácia smart hodiniek pozostáva z piatich modelov vyrobených z titánu triedy 5. Nový dotykový Amoled displej, tradičné ovládanie pomocou tlačidiel, pokročilé výkonnostné a zdravotné funkcie a unikátny dizajn – táto kolekcia smart hodiniek je odmenou za životný úspech.

  • Adventurer. Outdoorové aktivity si môžete užívať naplno vďaka hybridnému remienku z kože a gumy FKM. ABC snímače vám uľahčia navigáciu v teréne, predinštalované mapy TopoActive rýchlu orientáciu na trase. Hodinky majú všestranné využitie a sú pripravené poskytnúť špecifické metriky o vašich aktivitách a zdraví.
  • Athlete. Sledujte údaje VO2 MAX a zotavenia priamo na lunete, na krištáľovo čistom obraze vďaka vypuklému zafírovému sklíčku. Monitorujte a regulujte svoju námahu na tréningoch, zistite, aké sú vaše odporúčané časy zotavenia, aká predikcia výsledkov napríklad na polmaratón. Zistite toho oveľa viac vďaka smart tréningom.
  • Golfer. Až 18 značiek vyrytých na keramickej lunete, funkcia Virtual Caddie, ktorá vám pomôže vybrať si tú správnu palicu, 42 000 prednahraných ihrísk a istota na greene s najpokročilejšími údajmi sledovania hry aj štýlový vzhľad – hodinky na šport aj do spoločnosti.
  • Captain. S keramickou lunetou a časovými značkami na odpočítavanie štartu regaty, s podrobnými námornými mapami, s jedinečnými námornými funkciami a možnosťou prepojenia s námornou elektronikou.
  • Aviator. Sú poradcom pre jet lag, navigáciou priamo na bod, letovým záznamníkom aj plánom, predpoveďou MOS pre konkrétne letiská, ale tiež skvelým parťákom na športové využitie. Jedinečné funkcie dotvára jedinečný dizajn – aj náramok z tvrdeného titánu je inšpirovaný leteckou technikou.

Hodinky iba pre mužov? Nie a áno aj. Garmin striktne nerozdeľuje športtestery podľa pohlavia. Ich výber môžete prispôsobiť funkcionalite, záľubám, športovej úrovni, samotnému dizajnu a aj veľkosti vášho zápästia. A tak vždy dostanete spoľahlivého parťáka, ktorý definuje váš štýl – osobný aj ten životný.

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: