Už nejakú chvíľu sa hovorí o novej rade automobilových navigácií Garmin DRIVE – ľahko ovládateľné navigačné zariadenia vytvorené s dôrazom na zvýšenú bezpečnosť. Táto nová rada produktov: Garmin Drive™, Garmin DriveSmart™, Garmin DriveAssist™ a Garmin DriveLuxe™ naznačuje evolúciu v cestných navigáciách, ktorú Garmin započal.

6a00d83451bb7069e201bb08a7008c970d

Celá rada Drive má nové funkcie, ktoré zvyšujú pozornosť vodiča pri jazde a tým aj celkovú bezpečnosť na cestách. Upozornenia na ostré zákruty, železničné priecestia, prechod zvierat cez cestu a upozornenia na jazdu v protismere. Šoféri sú tiež upozornení na semafóry a rýchlostné kamery, či na to, že sa blížia ku tvoriacej sa zápche. Pri dlhších cestách vám navigácia naznačí, že je čas na prestávku, keď sa blížite k odpočívadlu.

6a00d83451bb7069e201b8d18c40e6970c

Garmin Drive má okrem bežných POI nahraté aj body záujmu Foursquare®, ktoré pridávajú milióny populárnych obchodov, reštaurácií a mnoho iného. Všetky modely ponúkajú doživotnú aktualizáciu máp a Easy Route Sharping, funkciu, vďaka ktorej dotykom na displeji zmeníte trasu tak, aby viedla cez vami preferované križovatky alebo mestá.

Garmin DriveSmart posúva všetky funkcie Garmin Drive ešte ďalej pridaním smart notifikácií, ktoré vodičovi umožňujú na displeji navigácie zobraziť prichádzajúce hovory, zobraziť sms správy, upozornenia z aplikácií nainštalovaných vo vašom smartfóne. Hlasové ovládanie navigácie a Bluetooth® bezdrôtová technológia umožňuje, aby ste mali stále ruky tam, kde patria, na volante. Garmin DriveSmart umožňuje aj prístup k live službám ako live traffic, predpoveď počasia  prostredníctvom aplikácie Smartphone Link.

Garmin DriveAssist postavený na základe DriveSmart má navyše integrovanú nahrávaciu kameru, ktorá kontinuálne  nahráva a automaticky ukladá záznam v prípade nárazu/nehody. Okrem toho má kamera aj dôležité funkcie, ktoré bežne nájdete len v luxusných automobiloch. Varovanie pred kolíziou s pred vami idúcim automobilom, upozornenie na opustenie svojho jazdného pruhu. Novinkou je aj upozornenie „CHOĎ“, funkcia, ktorá upozorní vodiča, ktorý na semafóroch práve nevenuje pozornosť premávke a nevyštartuje, keď sa ostatné autá pohnú.  Garmin Real Vision™ je funkcia, ktorá pred príjazdom do cieľa spustí kameru a na reálnom obraze vyznačí cieľovú destináciu.

Štýlový Garmin DriveLuxe je pôsobivý prémiový navigátor s telom z kovanej zliatiny, napájaný aktívnou magnetickou kolískou, priam nabitý všetkými inovatívnymi funkciami.

6a00d83451bb7069e201bb08a701b3970d

Všetky zariadenia Garmin Drive sa dajú spárovať s bezdrôtovou cúvacou kamerou Garmin BC™ 30 (predáva sa zvlášť). Aby ste mali pod kontrolou aj to, čo sa deje vo vnútri vozidla na zadných sedadlách, pripojte novú kameru babyCam™ (predáva sa zvlášť).

Zariadenia budú v predaji už pred začiatkom letnej sezóny.

 

 

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: