Tešíme sa z toho, že vám môžeme predstaviť nový cyklopočítač, teda vlastne rovno dva nové cyklopočítače. Garmin Edge 820 a Edge 820 Explore. Ľahké, kompaktné GPS cyklopočítače s obsiahlymi jazdeckými údajmi, cyklo navigáciou a novou funkciou Group Track. Táto novinka vám umožní nielen zostať v stálom kontakte s vašimi blízkymi, ale aj s ostatnými jazdcami v pelotóne. Novinky samozrejme podporujú bezpečnosť pri jazde a sú plne kompatibilné so zariadeniami zo série Varia™ a podporujú funkciu detekcia nehody. Obe zariadenia majú predinštalované cyklistické mapy so špecifickými POI cyklotrasami a iné. Pre cyklistov, čo potrebujú komplexnejšie data poskytuje Edge 820 aj merania ako VO2 max, poradca zotavenia, FTP a meranie watt/kg, pripravenosť na výkon, či Strava Live Segments. Pokročilá cyklistická metrika je pri tomto zariadení samozrejmosťou.

Ak hľadáte rozmerovo malé zariadenie, ale nemienite robiť žiadne kompromisy, čo sa týka funkcií a výkonu, tak je Edge 820 to pravé riešenie pre vás.

Group Track je nová funkcia, ktorá umožňuje zdieľanie pozície viacerých jazdcov v reálnom čase priamo na mape zariadenia. Ak ste v minulosti využívali funkciu LiveTrack na zdieľanie pozície a treningových dát s vašimi blízkymi, táto funkcia rozšíri možnosti aj na vašich „spolujazdcov“ a tréningových partnerov.

Garmin myslí na bezpečnosť cyklistov, preto sú nové zariadenie plne kompatibilné s cykloradarom, smart svetlami aj displejom so série Varia. Detekcia nehody je funkcia, ktorá v prípade pádu odošle správu  predvolenému kontaktu o vašej polohe.

Špecifická navigácia pre cyklistov typu odbočka po odbočke prebieha na predinštalovanom mapovom podklade na cestách, ale aj mimo nich, na chodníkoch vhodných pre horskú cyklistiku. V zaradení sa nachádza funkcia  okružnej jazdy, ale aj jednoduchý plánovač trasy. Chipset GPS/GLONASS umožňuje rýchlu a presnú lokalizáciu a poskytuje údaje o rýchlosti, vzdialenosti a prevýšení a mnoho iných údajov.

1

Obe zariadenia Edge 820 a j Edge 820 Explore sú ideálne na jazdu v akýchkoľvek podmienkach. 2,3 palcový kapacitný displej môžete jednoducho ovládať aj v cyklistických rukaviciach. Automatické nastavenie podsvietenia zase zabezpečí dobrú čitateľnosť aj na priamom slnečnom svetle.

Edge 820 je kompatibilný so širokou škálou ANT+ príslušenstva. Snímač výkonu Vector meria okrem výkonu aj rozloženie na ľavej/pravej strane, či kadenciu. Takýto senzor vám umožňuje aj analýzu toho ako a kde je aklikovaná sila počas jednotlivých záberov do pedálov. Okrem toho vám po pripojení pulzomera ponúka rôzne fyziologické metriky, ktoré vám umožnia analyzovať svoj stav ešte pred tým ako sa pustíte do ďalšieho tvrdého tréningu. Edge 820 podporuje systémy elektronického radenia prevodov a ANT+ cyklotrenažéry.

Edge 820 Explore podporuje len ANT+ pripojenie pulzomeru a akčnej kamery VIRB. Ponúka len jednoduchú metriku ( ktorá je mimochodom tiež dosť obsiahla) bez možnosti zobrazenia a záznamu pokročilých tréningových funkcií.

Connect IQ kompatibilita umožňuje sťahovanie ďalších dátových polí zdarma, na ešte lepšie prispôsobenie vášho cyklopočítača. V spojení zostávate vďaka smart notifikáciam na prichádzajúce hovory, sms, emaily atď. ďalšie smart funkcie zahŕňaju LiveTrack sledovanie polohy, zdieľanie na soc. sieťach a automatický upload do vášho konta na Garmin Connect.

Z fyzických parametrov zaujmú rozmery 7.3 x 4.9 x 2.1 cm a hmotnosť len 67.7 g. Veľkosť dotykového displeja je 2.3 “ a výdrž batérie je 15 hodín. Novinkou je úsporný režim, ktorý umožní predĺžiť dĺžku používania.

Dostupný bude už čoskoro počas leta v doporučenej MOC €399,99 za Edge 820 ( v balení sa nachádza štandardný a predĺžený držiak, pútko, USB kábel a slovenský manuál) alebo ako Edge 820 bundle za €499,99 (v balení sa nachádza štandardný a predĺžený držiak, merač kadencie, merač rýchlosti, pulzomer HR Premium, pútko, USB kábel a slovenský manuál) Edge 820 Explore bude dostupný v MOC od €349,99 ( v balení sa nachádza štandardný a predĺžený držiak, pútko, USB kábel a slovenský manuál)

 

 

 

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: