Juraj Koreň, ktorého veľa ľudí pozná pod menom Ďurifuk, má dobrodružstvá pod holým nebom vpísané do svojej genetickej výbavy. Do výšok nebeských ho to neťahá len na padáku, ale aj po skale. Je jedno, či je leto alebo zima…, trávi svoj čas vonku a ďaleko od ľudí.

Nedávno s padákom navštívil protinožcov na Novom Zélande a toto nám napísal:

Posledný zo siedmych kontinentov, ktorý som ešte nenavštívil a ani neletel na paraglide je Austrália a Oceánia. Jej klenotom,  čo sa týka hôr a paraglidingu je Nový Zéland a jeho južný ostrov. Za 9 dní som preletel vyše 600km cez pohorie Južné Alpy, kde je divočina akú na svete len tak nenájdete. Akože nikto, nikde, nič. Len čistá a neporušená príroda.

Mojou taktikou je lietať čo najviac kilometrov za deň, niekedy aj vyše 200. Na záver pristáť na čo najvyššom mieste, rozložiť stan, uvariť večeru a nabrať vodu.  Na ďalší deň z toho istého miesta preletieť ďalšiu vzdialenosť…sám. Spojenie so svetom najmä pre predpoveď počasia a nebodaj prípadnú záchranu mi zabezpečuje inReach, ktorého ľahkosť, trvácnosť, spoľahlivosť a jednoduchosť si už roky neviem vynachváliť.

Momentálne som dosiahol severné pobrežie a keďže mi zostalo 16 dní do odletu domov, rozhodol som sa skúsiť letieť aj nazad. Sledovať to možete tu: share.garmin.com/durifuk

Okrem satelitného komunikátoru InRech Mini (teraz už InReach Mini 2) robí Ďurifukovi spoločnosť aj Instinct Solar (teraz už Instinct 2 Solar ).Netreba hádať prečo. Mechanická odolnosť a schopnosť dopĺňať energiu zo slnka nad hlavou robí z týchto hodiniek „must have“ pre dobrodruha ako on.

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: