Buďme úprimní. Akokoľvek je behanie dobré pre naše telo aj hlavu, musíme trocha myslieť aj na bezpečnosť. Možno vediete veľmi zaneprázdnený život a máte čas behať len, keď sa vonku zotmie. Alebo trénujete dlhšie vzdialenosti, ktoré vás odvedú pekne ďaleko od domu. Neradi o tom hovoríme, ale toto sú situácie s potencionálnym rizikom. Preto majú bežecké hodinky funkcie ako LiveTrack, Rozpoznanie udalosti v teréne alebo Asistent.

Čo je LiveTrack?

LiveTrack zobrazí vašu polohu počas aktivity na mape v reálnom čase. Nie je to len perfektný spôsob ako zdieľať váš športový výkon s rodinou a priateľmi, ale je to aj funkcia, ktorá pridá vašim blízkym trocha pokoja na duši keď trénujete vonku samy.

Na používanie tejto funkcie musíte mať spárovaný kompatibilný smartfón so spustenou aplikáciou Garmin Connect, nastavené núdzové kontakty a nastavené automatické spustenie LiveTrack (ak ho nespustíte manuálne).

Pri spustení športovej aktivity vaše zariadenie automaticky odošle email na vaše kontakty s linkom na mapu, kde sa zobrazuje vaša aktuálna poloha.

Čo je Rozpoznanie udalosti v teréne a Asistent?

Hodinky Garmin, ktoré majú funkciu Rozpoznanie udalosti v teréne dokážu rozpoznať razantnú zmenu vo vašom pohybe počas športovej aktivity. Inými slovami rozoznať, či ste spadli alebo mali inú nehodu. V takom prípade zašlú núdzovým kontaktom textovú správu alebo email s vašou polohou*.

Asistent (Pomocník) vám zase poslúži v prípade že potrebujete pomoc, alebo sa cítite ohrození. Dlhším podržaním tlačidla svetla na hodinkách sa automaticky odošle textová správa s vašou polohou núdzovým kontaktom*.

Či už pri Rozpoznaní udalosti alebo priamej žiadosti zaslanej Asistentom vám hodinky oznámia, že odosielajú núdzovú správu. V prípade, že situácia bola vyhodnotená nesprávne môžete zaslanie správy zrušiť.

* na využitie funkcie musíte mať spárovaný kompatibilný smartfón so spustenou aplikáciu Connect a nastavené núdzové kontakty ( telefónne číslo alebo email)

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: