O tom, akú má golf spojitosť s podnikaním, sa už napísali celé knihy, ak nie knižnice. Asi je to dané tým, že na golfe sa môžu bok po boku, alebo vlastne proti sebe, stretnúť aj 18-ročný so šesťdesiatnikom a hedikepový systém umožňuje hráčom na rôznej úrovni zručnosti hrať spolu. Skúsenosť ukázala, že dlhý flight s relatívne neznámym človekom poskytne mnohonásobne intenzívnejšiu komunikáciu a nadviazanie vzťahu ako nejaký LinkedIn alebo emailová komunikácia. Čo má golf spoločné s podnikaním a aj osobným životom, je FLOW.

Flow, alebo aj plynulosť, či ponorenie sa do hry, je ten stav, keď prestávate vnímať čas, aj tá najväčšia výzva sa vám zdá splniteľná, a práve vtedy vám ide každý úder presne tak, ako ste si ho natrénovali. Existujete len vy a vy ste golf. Čas na každej jamke sa skracuje a vy si pripisujete ďalší Birdie…..

golf-guy

A presne takto to funguje aj v bežnom živote, keď hráte bedminton na chate, keď vysvetľujete deťom, že zemeguľa nie je stredom vesmíru, a keď riešite, ako by ste posunuli svoj business do ďalšieho levelu.  Ale ako sa dostať do tohto stavu, keď intuitívne konáte na tej najvyššej úrovni svojich schopností ?

  1. V prvom rade sa to dá docieliť len pri aktivite, ktorú robíte radi. Nútenie sa do niečoho a uvoľnenie sa navzájom vylučujú.
  2. Nájdite si cieľ, najlepšie čiastkový, ktorý chcete splniť.
  3. Trénujte zručnosť potrebnú na dosiahnutie cieľa. Pamätajte si, ak by to bolo moc ľahké, tak by vás to nudilo. To isté platí, aj keď je niečo príliš zložité, respektíve nie ste dostatočne pripravený, vaša motivácia dosiahnuť cieľ sa bude úmerne tomu zmenšovať.
  4. Sústreďte sa iba na svoj cieľ a nenechajte ostatné prekážky, aby vás rozladili. To sa dá najlepšie tak, že budete pripravený na to, že na prekážky narazíte.
  5. Monitorujte svoju cestu k dosiahnutiu cieľa.

Pre niekoho zdanlivo ľahké, pre niekoho zdanlivo ťažké. Dobrá správa je, že pre vás máme prostriedky, ktoré vám túto snahu zjednodušia. Golfové zariadenia Approach vám poskytnú dostatok informácií o ihrisku, aj keď ste na ňom ešte nikdy neboli. Par každej jamky, prehľad prekážok na každej jamke a náhľad greenu či iné informácie. Vyberiete si zariadenie z väčším displejom alebo hodinky, ktoré vám jednoducho a hneď ukážu presne to, čo potrebujete vedieť. Po pripojení snímača švihu TruSwing získate komplexnú metriku  švihu vrátane tempa švihu, rýchlosti, meraní dráhy palice, rozhodujúce uhly palice a iné vrátane 3D animácie švihu. TruSwing je určený pre tých, ktorí chcú zlepšiť svoj švih, prípadne na identifikáciu a korekciu zlých techník. Údaje vidíte priamo na displeji svojich hodiniek, takže vás pri hre nič iné neobťažuje. Každú hru si zaznamenáte a po pripojení ku Garmin Connect môžete analyzovať svoje skóre karty, štatistiky palíc a švihu.

swinganls

S golfom vám pomôcť vieme. A ak nájdete ten správny flow pri hre, je veľmi pravdepodobné, že ho dokážete preniesť aj do každého aspektu svojho života.

Nakoniec vám zaželáme pevnú vôľu a veľa úspechov a ešte jeden super tip – perfektné smart hodinky na golf Approach S6 v balíčku so snímačom švihu TruSwing.

 

 

 

 

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: