S radosťou Vám oznamujeme príchod novej generácie obľúbených multišport smart hodiniek Garmin Fénix 5. Nová generácia prináša až tri modely:  Fénix 5S športové hodinky menších rozmerov, Fénix 5 kompaktný multišport a Fénix 5X ultra šport s mapovou navigáciou.

Je ľahší, štíhlejší a menší ako jeho predchodcovia. Jeho čistý dizajn a veľkosť (ciferník 42 mm) ho predurčujú pre útlejšie zápästia. To všetko bez toho, aby obetoval niektorú so svojich pokročilých funkcií. Štýlový a hlavne funkčný Fénix 5S bude dostupný v prevedení Silver, Champagne a Black so širokou škálou rýchlovymenitelných remienkov QuickFit. Reminky vyneníte bez nástrojov, len za pár sekúnd. Dostupný bude aj v prevedení Sapphire so zafírovým sklíčkom.

Ciferník s priemerom 47 milimetrov, s atletickým dizajnom a ešte kompaktnejšími rozmermi ako predošlé modely fénix. Všetky modely Fénix 5 prichádzajú s novými tréningovými funkciami dostupnými cez združený performace winget. Dostupný bude v mnohých farebných prevedeniach vrátane Sapphire so zafírovým sklíčkom. Pre ambicióznych športovcov bude k dispozícií Performer Bundle s hrudným pásom HRM Tri, ktorý vám zabezpečí údaje pokročilej bežeckej metriky a záznam tepu tepu aj pri plávaní.

Prednahraté topografické mapy Topo Europe, ciferník s priemerom 51 milimetrov a pôsobivý ultra odolný dizajn. Tak ako všetky ostatné modely Fénix 5 aj tento je postavený tak aby dokázal čeliť výzvam s odolnou prepracovanou EXO™ anténou s nehrdzavejúcej ocele a kovaným zadným púzdrom. Fénix 5X má všetky pokročilé tréningové funkcie rozšírené o pokročilé navigačné funkcie s mapou priamo na vašom zápästí.

Čo má Fénix 5 nové ?

3 veľkosti – fénix 5S piemer 42 mm, fénix 5 47 mm a fénix 5X 51 mm (tak ako fénix3) .

Steel Grip – kovaná zadná časť púzdra a EXO™ anténa s nehrdzavejúcej ocele.

Nový pulzomer Elevate na všetkých modeloch – plne integrovaný pulzomerna zápästí novej generácie. Nevyčnieva nad úroveň zadnej steny. Na všetkých modeloch 5S, 5 a 5X.

Displej s vyšším rozlíšením – Chroma™ displej s rozlíšením 240×240  pri modeloch fénix 5 a 5X.

Nové bezdrôtové senzory okrem bežnej kompatibility s ANT+ senzormi spolupracujú teraz hodinky aj s externými Bluetooth senzormi.

Performence widget – Centrálny widget so záznamom vášho zlepšenia a najdôležitejšie ukazovatele výkonu : Tréningový Status, VO2Max, Funkčný Prah Výkonu, Tréningovú Záťaž, Poradca Zotavenia a iné.

Nové funkcie Pokročilého Tréningu – S Training Effect 2.0, Tréningovým Statusom a Tréningovou Záťažou dokážete trénovať efektívne a budete lepšie informovaní o svojom reálnom zlepšení.

Zjednodušené ovládanie – Upravené uživateľské rozhranie pre jednoduchšie ovládanie základných funkcií , aplikácií a profilov aktivít.

Group Track – Už nestratíte svojich tréningových partnerov z dohľadu. Umožňuje vzájomné sledovanie všetkých členov tréningovej skupiny v reálnom čase.

Vylepšený  ULTRATRAC – Z vylepšenou presnosťou a výdržou batérie až 100 hodín pre fénix5/5X a 50 hodín fénix 5S.

QuickFit náramky – nové rýchlo upínacie náramky umožňujú výmenu bez náradia v priebehu pár sekúnd. Prevedenie silikón, prémiová koža, kov.

Model Fénix 5X má ešte navyše :

Mapová Navigácia – s trasovateľnou mapou TOPO Europe a inovatívnymi navigačnými funkciami.

Funkcia Okolo Mňa –  funkcia mapy zobrazí všetky POI, waypointy a ostatné objekty na mape vo zvolenom okruhu.

Okružná Jazda – Automatické plánovanie okružnej trasy pre bežcov a cyklistov na základe zvolených preferencií.

Nič vám neunikne –  Navigačné povely sa zobrazujú na banneroch. Dátové polia zobrazujú najdôležitejšie údaje priamo na mape, takže nemusíte prepínať medzi zobrazeniami.

Zostávajú funkcie, ktoré už poznáte

Predinštalované aplikácie pre množstvo športov. GPS+GLONASS+ABC – dva chipsety pre zvýšenú presnosť a 3D kompas, barometrický výškomer a gyroskop. Smart funkcie a podpora Garmin Connct IQ Store aplikácií. Pripojiteľnosť cez Bluetooth Low energy, ANT+ a zafírové verzie aj WiFi.

Fénix5 bude dostupný už začiatkom apríla. fénix 5s a fénix 5 budú v MOC €599,99. Verzie fēnix 5 Sapphire, fēnix 5S Sapphire za MOC 699.99€, fēnix 5 Performer Bundle za MOC 669.99€, fēnix 5 Sapphire Performer Bundle za 769.99€. fénix 5X bude začínať na €749,99.

Viac informácií nájdete už čoskoro na www.garmin.sk

 

 

 

 

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: