Čo sa udialo s našou aktivitou po prekonaní globálnej pandémie? Aj keď sa naše zvyky opäť zmenili, používatelia Garmin zostali na správnej ceste.

Milióny ľudí na celom svete sa vrátili ku svojmu predpandemickému režimu, ale množstvo všetkých aktivít nahratých do fitness komunity Garmin Connect dosiahlo nové maximum. Údaje odzrkadľujú posun ľudí s aktívnym životným štýlom. Vrátili sme sa k cestovaniu do práce (nielen v dopravných prostriedkoch), do fitiek a k obľúbeným rekreačným športom.

Ľudia na Slovensku zaznamenali počas roka 2022

  • denný priemer krokov v počte 8 785
  • priemerné tempo svojich behov na úrovni 5:57 min/km

Počas pandémie priam explodovali športy ako indoor cyklistika alebo joga, ktoré sa vrátili k svojim bežným priemerom. Aktivity vo vnútri, ktoré sme počas lockdownu nemohli vykonávať doma, ako napr. beh vo vnútri, lezenie na umelej stene a plávanie v bazéne, prudko narástli v porovnaní s minulým obdobím.

Návraty do dovolenkových rezortov priniesli návrat rekreačných aktivít ako lyžovanie v strediskách, potápanie, jachting, či surfing. Lyžovanie a snowboarding bola najprudšie rastúca aktivita, až 143% v porovnaní z predchádzajúcim rokom.

Z cyklistiky sa stáva horúcim favoritom GRAVEL s nárastom až 40% v porovnaní s 2021.

Pre tých čo trávia svoj čas v gyme :

Silový tréning nabral na objeme o 20% oproti roku 2021. To je celkom zaujímavé, lebo množstvo z vás na vrátilo do kancelárii po homeoffice období a aj tak ste si dokázali nájsť čas na „dvíhanie želiez“ 🙂

2022 bol prvý plný rok s profilmi HIIT. Keďže sme ho predstavili v polovici roka 2021, nie je úplne fér aby sme ho porovnávali s 2022. Ale môžeme povedať, že túto novú funkciu máte radi.

Pre cyklistov :

Ozajstný cyklisti stále šliapu do pedálov, takže nebolo žiadnym prekvapením, že kilometrov a aktivít stále pribúda viac. Čo je ale zaujímavé, že niektoré typy cyklistiky idú vpred viac. Ukazuje sa že cestná a gravel cyklistika rastie rýchlejšie. Gravel dokonca až úžasných 40% viac ako v roku 2021. Uvidíme ako tomu pomôže solárne nabíjanie na Edge 1040 Solar.

Pre bežcov :

Aj napriek tomu, čo sa deje sa nám stále podarí do dňa zaradiť beh. Nemôžeme sa ale čudovať , že naviac narástli v porovnaní s predchádzajúcim obdobím beh na bežiacom páse, alebo na krytej dráhe. To ale neznamená, že všetci zostali vo vnútri, beh na dráhe sa celkovo zdvojnásobil.

Ku koncu roka 2022 sme spustili aj Garmin bežeckú nálož ,ktorá vám dúfame pomôže využiť plný potenciál bežeckých hodiniek.

Pre wellness Guru :

Garmin bol dlho známy hlavne kvôli odhodlaným bežcom, triatlétom, či cyklistom. Na športových hodinkách Garmin je ale množstvo profilov pre ľudí rôznych úrovní kondície. Používatelia wellness orientovaných aktivít zaznamenali nárast tiež. Napr. eliptický trenažér viac o 15%, stúpanie po schodoch o 24 % a Pilates až o 38 %. Používatelia robiaci dychové cvičenia pridali o 28 % viac aktivít v porovnaní s minulým rokom.

Pre plavcov :

Nemusíte sa báť namočiť svoje Garmin hodinky, aj keď sa zdá veľa ľudí sa stále bojí. Plávanie v bazéne vzrástlo o 13%. S hodinkami Garmin môžete zlepšovať svoje časy v plaveckej dráhe, ale vybrané hodinky majú aj plavecký profil na otvorenú vodu.

Pre potápačov :

Či pod vodou hľadáte poklad, alebo „makáte“ na svojom PADI certifikáte, každý potápač potrebuje vedieť o svojich limitoch, aby sa bezpečne vrátil nad hladinu. Séria potápačských počítačov Descent.

S pokročilými technológiami SubWave™ sonar vám umožňujú vedieť presnú hĺbku, tlak vo fľaši, zostávajúci čas ponoru, hodnotu spotreby kyslíka, či časy až ďalších 4 spolupotápačov. Na výber je zo šiestich režimov potápania, najpopulárnejšie je potápanie s jedným plynom (vzrast o 76%)

Na vode :

Garmin má hodinky pre každého, čo zahŕňa aj morských vlkov. Séria quatix   je vybavená každou funkciou, ktorú na lodi potrebujete vrátane obsiahleho prepojenia s námornými plotermi Garmin, ovládaním autopilota, označovaním trasových bodov, Garmin SailAssist™ a iné. Garmin Instinct Surf Edition, sú hodinky vyrobené s jasným zámerom. Potrebné údaje pre surferov aako napr. doby prílivu, kompatibilita so Surfline® a špecifické profily pre surfing, kiteboarding a windsurfing.

Aj z tohto dôvodu evidujeme globálny nárast aktivít sailing o 39% , nasledované surfingom o 35% a boatingom s rastom 13%.

Milovníci športov na snehu, práve prichádza vaše obdobie. Všetko prešlo dramatickou zmenou v prvých mesiacoch roka 2022 keď sa lyžiarske centrá otvorili s nárastom 143%. Ale aktivity ktoré ste robili aj počas pandémie stále zaznamenávajú rastúci trend s bežkovaním o 14% a skiapl+backcountry snowboard o 7%. Aby ste sa pri svojich dobrodružstvách v horách zostali stále v kontakte aj mimo telefónneho signálu môžete siahnuť po satelitných komunikátoroch inReach.

 

A takto to je milí používatelia Garmin. Prekonali ste včerajšok..tedááá v tomto prípade minulý rok 😀 Technológiám, ktoré vyrábame dávate to najlepšie využitie. Už teraz sa nevieme dočkať, ako dosiahnete ešte vyššie méty v roku 2023. Dovtedy si užite príjemné vianočné sviatky a ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK.

 

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: