Legendárny Birell BikeFest v Kálnici štartuje už prvý júnový víkend. Fanúšikovia horskej cyklistiky zažijú neuveriteľnú bicyklovú šou – do Freeride Bikeparku Kálnica totiž zavítajú bikeri nielen z Európy, ale aj z Kanady, USA a Austrálie. Šialené triky však sú len zlomkom toho, na čo sa môžete tešiť.

Do 11. ročníka Birell BikeFestu je opätovne zaradená unikátna Freeride Mountain Bike World Tour so strieborným statusom. Triky na svetovej úrovni si tentoraz vychutnáte na úplne novej trati, navrhnutej českými slopestylovými jazdcami Jakubom Venclom a Teodorom Kováčom. Nová trať nie je jedinou novinkou – na Garmin Slopestyle môžu prvýkrát súťažiť aj ženy.

Nakedy si vyhradiť čas?

Svetový pohár v horskej cyklistike v kategórii slopestyle sa začína 4. júna o 13.00 hod. Časový harmonogram pretekov závisí od počtu jazdcov a tiež od počasia. Súťažiť sa bude na trati s dĺžkou 350 m a s ôsmimi prekážkami.

Máte záujem pretekať?

V tom prípade sa vám ujdú rôzne prezenty pripravené pre súťažiacich. Hlavnou motiváciou však je iný darček – peňažná výhra 5 000 € pre víťazov. Registrácia prebieha na základe pozvánky rebríčka FMB. Ak nie ste jeho súčasťou a máte záujem o „divokú kartu“, dajte o sebe vedieť na e-mail petra.liptajova@sportmedia.sk.

Uvidíme sa v Garmin stane?

Zastavte sa v našom prezentačnom stane. Nájdete nás v ňom počas celého trvania Bikefestu. Účastníci si môžu zapožičať zariadenia na vyskúšanie – hodinky a cyklopočítače Garmin. Máte záujem? Urobte si ich rezerváciu online.

Prečo sa zúčastniť?

Slopestylový event predstavuje výnimočnú súťaž, ktorá sa vo svete koná iba na troch miestach. Na Slovensku tak môžete byť svedkami neuveriteľnej a nezabudnuteľnej bicyklovej šou, ktorá je diváckym magnetom, aj keď cyklistiku nemáte v krvi. Ak vám koluje v žilách, o to lepšie. Kombináciu atmosféry a adrenalínu si vychutnáte do špiku kostí – so vstupom zadarmo.

Počas najväčšieho bicyklového podujatia na Slovensku môžete zažiť preteky aj v ďalších zaujímavých kategóriách, zajazdiť si na najnovších typoch bicyklov – k dispozícii bude viac ako 300 modelov pre „hobby“ aj profi cyklistov –, vďaka špeciálnej šou môžete dopriať pôžitok očiam a vďaka gastrozóne aj chuťovým pohárikom. Večerný hudobný program bude skvelým zavŕšením pre všetkých (nielen) cyklistických nadšencov.

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: