Olathe, Kansas, USA 19.-20. apríl 2017 Garmin oznámil nové vzrušujúce možnosti, ktoré prichádzajú s Connect IQ 2.3 . Medzi novinkami je aj podpora systémov inteligentnej domácnosti  SmartThings. Po nainštalovaní aplikácie zdarma budú môcť majitelia kompatibilných športových hodiniek ovládať napr. svetlá, TV a iné zariadenia v domácnosti.

Connect IQ je otvorená platforma, ktorá developerom tretích strán umožňuje vytvárať aplikácie pre Garmin smart zariadenia. Športové hodinky, cyklopočítače a turistické navigácie tak používateľom ponúkajú nespočetné množstvo možností prispôsobenia si zariadenia pre svoje potreby. Za prvé dva roky od svojho uvedenia sme zaznamenali 29 miliónov stiahnutí aplikácií na Connect IQ do viac ako 5 miliónov kompatibilných zariadení Garmin.

SmartThings je jedna z najnovších aplikácií na platforme Connect IQ, ktorá umožňuje ovládanie inteligentných domácností prostredníctvom kompatibilných zariadení Garmin. Priamo z hodiniek na svojom zápästí môžete stlmiť svetlá, pridať kúrenie, či zamknúť vchodové dvere.

Pokiaľ iné smart zariadenia vypínajú svoj displej aby šetrili energiu, zariadenia Garmin majú režim Always Active Watch Face, ktorý sa obnovuje každú sekundu a dokáže využívať služby na pozadí len vďaka bezkonkurenčnej výdrži batérie.

Funkcie Action Intelligence umožňujú developerom plne využívať dáta z integrovaných senzorov, takže môžu vytvoriť na prakticky hocičo od merania sily úderu pri boxe, švihu tenisovej rakety, počítania opakovaní cvičenia a iné.

Služby na pozadí umožňujú aplikáciam pracovať na pozadí, aj keď je zariadenie nečinné.Služby komunikujú cez web alebo s internými senzormi a pripojenými ANT+ perifériami a notifikáciami informujú používateľa. Nové nástroje Connect IQ SDK zjednodušujú prácu na vývoji nových aplikácií.

Garmin Connect sa tak stáva ešte zaujímavejšou platformou pre aktívny životný štýl. Aplikácie sú dostupné úplne zdarma cez apps.garmin.com, na záložke „zariadenia“ vo vašom konte na Garmin Connect, na záložke zariadenia na Garmin Express alebo pod položkou „viac“ v mobilnej aplikácií iOS/Android/Win Connect Mobile.

Pre detailnejšie informácie o vývoji aplikácií Connect IQ navštívte developer.garmin.com

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: