Rok 2020 riadne zamiešal osudom športových podujatí. Niektoré boli zrušené, iné aj viackrát presunuté, aby sa konali aspoň v obmedzenom režime. Dokonca sme boli svedkami odvolania olympíjskych hier.O to viac nás teší, že v roku 2020 Garmin Beh Súľovskými Skalami bude!

Štartovná listina sa nám rýchlo napĺňa. Desiateho desiaty je už za pár týždňov, preto neváhajte a zaregistrujte sa na svoju trasu čo najskôr. AJ tento rok je kapacita tohto výnimočného behu limitovaná na 1000 účastníkov. Online registračný formulár nájdete TU.

Do Súľova sa teší aj naša ambasádorka s úžasnou zbierkou olympíjskych medailí Nasťa Kuzminová. Športové výkony na tomto behu prenechala svojmu manželovi a synovi a ujala sa dôležitej úlohy. Osobne odštartuje tých najdôležitejších športovcov v detských kategóriach na ich veľkých malých pretekoch. Neskôr sa v stánku Garmin uskutoční autogramiáda.


Atraktívne prostredie Súľovských Skál po šiestykrát privíta účastníkov na troch dôkladne vybratých trasách, ktoré si dokážu užiť bežci rôznych úrovní. Okrem toho, že vaše oči doslova nakŕmi jesenná príroda, profil trás zaručuje aj kvaliný športový výkon. Nenechajte sa pomýliť “papierovým” údajom o vzdialenosti. Najdlhšia trasa má 17 km, ale dokázala potrápiť aj natrénovaných maratoncov, ktorý neustrážili svoje tempo na prevýšení 850 metrov. Stredná trasa 10,5 km s prevýšením 500 metrov je vedená rovnako atraktívnym prostredím a vyberú si ju tí, ktorí tento rok niečo odbehali, ale chcú tocha menšie sústo. Trasa 6,7 km/200 metrov je obľubená u všetkých vekových a výkonnostných skupín. Často si ju vyberajú začínajúce bežkyne a bežci ako prvé preteky, alebo si ju jednoducho vyberiete, preto, že si túto jesennú sobotu chcete užiť vo svojom tempe. Na tejto trase je najväčší rozpty meraných časov. Minulý rok to bolo od 00:26:07 po 01:22:06. Detailné popisy trás nájdete na stránke organizátora TU  alebo si ju môžete otvoriť priamo na mape  v Garmin Connect

Trasa 6,7 km/200 m

Trasa 10,5 km/500 m

Trasa 17 km/850 m

Detské behy sa konajú v centre obce a sú v rôznych kategóriach : Baby ( 50 m v sprievode rodičov) pre deti narodené v 2016 a mladšie, až po kategóriu MINI (400m) pre deti narodené 2008-2009.  Deti vo veku 14 rokov a mladšie sa môžu zúčastniť aj behu 6,7 km, ale len v sprievode dospelej osoby, ktorá má riadne zaplatene štartovné na tej istej trase.

Zostáva už len dúfať, že počasie nám dopraje ako po minulé roky a všetci si užijeme perfektnú športovú sobotu. Už sa na vás tešíme.

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: