Je to už mesiac, čo Garmin predstavil novú generáciu multišport GPS smart hodiniek fénix 8. Namiesto klasickej tlačovej konferencie sme sa rozhodli urobiť krok ku Vám svojim používateľom a prichystali sme Stretnutie s fénix 8.

Stretnutie s fénix 8 na amfiteátri na Železnej studničke Vám malo priesť možnosť zoznámiť sa s týmto športovým nástrojom v prvej osobe. Na programe bola aj talkshow so zaujímavými hosťami…až dokým neprišlo toto.

Hrozba víchrice v lesoparku neznela ako dobrý nápad, tak nám nezostalo nič iné ako podujatie preložiť na iné miesto. So zámerom zachovať aktívny športový zážitok spojený s podujatím sme museli obecenstvo zúžiť 🙁 .

Stretnutie s fénix 8 na Sundecku

Príroda nám síce ukazovalo svoju drsnejšiu tvár, ale ani to nezastavilo bežkyne SHEruns, ktoré sa po rozcvičke rozbehli po nábreží Dunaja v dokonalom súlade so sloganom Be limitless! Po príchode napäť, ktorý prinesol množstvo endorfínov a perfektnú náladu na Sundeck mohlo začať zoznamovanie.

Pozrite si galériu na konci článku 😍

 

Pani doc. MuDr Eva Goncalvesová nám priblížila dôležitosť zdravého športovania.

Zdôraznila, že aj keď sa často hovorí, že „viac je viac“, v prípade tréningu to nemusí vždy platiť. To potvrdzujú aj funkcie hodiniek Garmin, ktoré pomáhajú optimalizovať tréningový zaťaž. Veľmi zaujímavá bola aj jej prezentácia o tréningu ľudí s kardiovaskulárnymi ochoreniami. „My ľudí doslova tréningom liečime,“ povedala. „Takýto systematický tréning má rovnakú štruktúku ako ten športový, len je samozrejme nastavený v iných intenzitách a časoch.“

Rozhovory pokračovali aj s našimi ambasádormi Bašou Števulovou a Štefanom Svitkom.

 

Načo používajú svoj fénix 8? Tento “švajčiarský nožík” je  plnohodnotným parťákom pri širokej škále systematického tréningu, ale aj dobrodružstvách pod hladinou, či na štítoch hôr. Spomenuli beh, cyklistiku, plávanie, ale samozrejme aj snowboard a jazdu na motocykli. Obaja sa zhodli aj na ďalšej funkcii, ktorú pozorne využívaju a to sledovanie spánku. Aby sme nezostali len pri rečiach, tak sme im pripravili malé prekvapenie – súboj na Airbike. Aby sme boli džentelmani a Štefan to mal trochu ťažšie, tak sme mu dali do rúk niečo ľahké 😀

A ako to dopadlo? Zdá sa, že sme trocha podcenili ich kondičku, tak sme súboj uzatvorili bez víťaza/víťazky. Keď sme chceli porovnať ich dobu zotavenia, tak sme prišli na to, že Štefan je po intenzívnom tréningu a už pred začiatkom výzvy mal 23 hodín zotavenia. Veď ako inak? Pomaly sa blížia jeho veľké dni v púšti tak brúsi formu. Tak DRŽTE PAĽCE !!!

Predstavenie fénix 8 nebolo záplavou čísel a funkcii, ktoré tieto hodinky majú. Chceli sme vám priblížiť tento univerzálny nástroj pre športovca/dobrodruha na úrovni používateľa, lebo aj to sme my. Od prvého inžiiera vo vývoji Garmin, až po obchodníkov, ktorí vám hodinky predávajú sme aktívni ľudia. Chceme niečo urobiť pre svoje zdravie, pre radosť z pohybu a prekonávať samých seba. To je naša DNA.

P.S. Aby toho Be limitless nebolo málo, stihli sme to ešte pred tým ako nábrežie zaplavila voda.