Vyvetrajte si hlavu v podmanivej prírode a preverte svoju kondičku na 8. ročníku obľúbených bežeckých pretekov. Garmin beh Súľovskými skalami – to je nadšenie zo športu na čerstvom vzduchu, prekonávanie samého seba a kopec vyplavených endorfínov, ktoré vás dobehnú, keď prekročíte cieľovú čiaru. Kedy to všetko vypukne a čo by ste mali vedieť?

Termín podujatia

Beh v prostredí Súľovských skál sa uskutoční druhú októbrovú sobotu – 12. 10. 2024. Kalendár hlási, že meniny má vtedy Max, čo je dobré znamenie – očakávame výkony na maximum. 😉

S prihlasovaním neotáľajte, limity nepustia

Záujem o preteky býva veľký, no keďže úseky trasy vedú chráneným územím a dôležitý je aj bezproblémový priebeh a pohoda bežcov, počet účastníkov je limitovaný. Prihlasovanie na preteky teda netreba odkladať na poslednú chvíľu.

  • Na veľký beh je limit z hľadiska počtu účastníkov stanovený na 1 100 bežcov.
  • Na detský beh je limit z hľadiska počtu účastníkov stanovený na cca 400 detí.

Z akých trás máte na výber

Pre bežcov sú pripravené tri atraktívne trasy, ktoré vedú po hrebeňových chodníkoch aj po NPR Súľovské skaly. Na svoje si prídu všetky výkonnostné a vekové kategórie účastníkov vrátane detí.

Štart:

Súľov, námestie pri kultúrnom dome

Trasy:

  • 17 km, prevýšenie 850 m – štart o 10.00 hod.
  • 10,5 km, prevýšenie 500 m – štart o 10.45 hod.
  • 6,7 km, prevýšenie 200 m – štart o 11.15 hod.

Štarty detského behu (trať 50 m/100 m/150 m/400 m/800 m) sú naplánované medzi štartmi veľkého behu, cca od 10.05 hod. Začínajú najstaršie deti (t. j. veková kategória 2012 – 2011).

Detské preteky - Garmin beh Súľovskými skalami

Obmedzenia:

  • Účastníci vo veku 14 rokov a mladší môžu štartovať len na trase 6,7 km a iba v sprievode dospelej osoby. Aj táto osoba musí byť riadne prihlásená.
  • Za štart účastníka v čase štartu vo veku 17 rokov a mladšieho zodpovedá jeho zákonný zástupca. Pri prezentácii bude potrebné predložiť písomný súhlas zákonného zástupcu.
  • Beh so psom nie je povolený.

➡ Podrobné informácie o trasách a občerstvovacích staniciach

Niekoho láka prostredie, iného previerka svojich schopností

Koľko ľudí, toľko motivácií. Jeden príde z čírej radosti zo športu, iného motivujú stupne víťazov a ceny, pre niekoho je lákadlom tombola. Tento rok v nej môžete vyhrať napríklad vynikajúce hodinky Garmin Enduro 3. Pokiaľ je však pre vás najväčšou výzvou porovnať si kondičku a výkon s ostatnými, potom vám pre zaujímavosť ponúkame top časy z roku 2023:

  • trasa 17 km – najrýchlejší čas 01:25:02,
  • trasa 10,5 km – najrýchlejší čas 00:51:04,
  • trasa 6,7 km – najrýchlejší čas 00:27:39.

Skúsite ich prekonať?

Bežecké preteky - Garmin beh Súľovskými skalami

Prihlásenie na preteky

Každý, kto sa chce zúčastniť na behu, musí byť riadne zaregistrovaný prostredníctvom prihláškového systému. Účastník je považovaný za kompletne prihláseného až vtedy, keď má zaplatené štartovné v správnej výške a toto je zaznačené v prihláškovom systéme.

Uzávierka prihláškového systému je naplánovaná na 11. 10. 2024 o 16.30 hod. Ale pozor! V prípade, že bude naplnený maximálny limit bežcov, prihlasovanie môže byť ukončené predčasne.

Pre športovcov na veľkom behu je pripravený štartový balíček, ktorý obsahuje bežeckú čiapku od spoločnosti Garmin Slovensko, Nutrend Carbosnack, Nutrend Magnesium, termix Nika, plechovku piva Staropramen alebo nealko Cool, magazín Behame.sk (trasy 17 km a 10,5 km). Okrem toho zahŕňa štartovné číslo s jednorazovým elektronickým čipom, občerstvenie na trasách, jedlo a nápoj v cieli, teplé sprchy, zdravotnícke zabezpečenie, účasť v tombole na základe štartovného čísla. Malí bežci dostanú napríklad darček Garmin a termix.

Samozrejme, pre každého – malého aj veľkého –, kto dobehne do cieľa, je pripravená unikátna „finišerská“ medaila.

➡ Bližšie informácie o prihlasovaní, bežeckých kategóriách, štartovnom a podmienkach účasti

➡ Garmin beh Súľovskými skalami na Facebooku

Zanechajte stopy v súľovských končinách

Svojou účasťou podporujete starostlivosť o turistické aj cykloturistické chodníky, keďže v rámci prípravy trás každoročne čistíme a udržiavame značené trasy v Súľovských vrchoch. Či už ste začiatočníci, rekreační, alebo profi športovci, beh si určite užijete. Čarovná príroda vás nakopne pozitívnou energiou a celková atmosféra vás bude hriať pri srdci ešte dlho po pretekoch. Neváhajte a príďte si po nové zážitky. Zanechajte svoje stopy v krásnom jesennom prostredí Súľovských skál.

Tešíme sa na vás.