Garmin predstavil nových zástupcov bežeckej série Forerunner. Pre začiatočníkov pribudne parťák s označením 45, ktorý spravil míľový krok vpred v porovnaní so staršou generáciou. 245 je nový nástroj pre tých, čo to myslia s tréningom vážne, teraz aj s verziou 245MUSIC. A nakoniec, štvrtá generácia epickej multišportovej rady – Forerunner 945.

Váš parťák Forerunner 45

Ak ste začínajúci alebo menej náročný rekreačný bežec, tento model vás bude priťahovať ako magnet. Dobre čitateľný displej, rozumná výdrž batérie, smart funkcie aby ste zostali v spojení a v neposlednom rade aplikácie na rôzne športy vonku, alebo vo fitku. To všetko v pohľadnom dizajne za prijateľnú cenu 199,99 €. Už čoskoro dostupné TU na garmin.sk . V ponuke sú dve veľkosti, tá s označením Forerunner 45 S je rozmerovo trochu menšia vhodná na útlejšie ženské zápästie.

Čo je nové oproti Forerunneru 35 ?

Prvou zmenou, ktorú postrehnete je okrúhly tvar, farebný displej a ovládanie piatimi tlačidlami ako pri ostatných modeloch Garmin. To všetko prispieva k jednoduchosti používania. Novinkou v tejto rade je podpora Connect IQ pre rôzne vzhľady hodiniek. Chipset s podporou GPS, Galieleo a GLONASS pre spoľahlivejšie meranie v náročných podmienkach. V hodinkách sú predinšatlované aplikácie na beh a cyklistiku, ostatné pre tréningové apky pre indoor trenažéry, jogu a iné si musíte stiahnuť, samozrejme zdarma. Novinkou je podpora trénigových plánov vrátane adaptívnych tréningov na mieru, ktoré sú tiež úplne zdarma. Informácie o adaptívnych tréningových plánoch Garmin Coach nájdete TU.  K bežným smart funkciam ako upozornenie na hovory a prijaté správy patria aj ovládanie prehrávača vo vašom telefóne a bezpečnostné funkcie Incident detection, ktorý odošle správu prednastaveným kontaktom a Live Tracking na zdieľanie aktuálnej polohy.

Rozmery Forerunner 45 sú :4.2 x 4.2 x 1.1 cm (na zápästie 129 – 197mm) s hmotnosťou 36 gramov.

Rozmery Forerunner 45 S sú : 39.5 x 39.5 x 11.4 mm (na zápästie 124 – 185mm) s hmotnosťou 32 gramov.

Výdrž batérie je 7 dní v hodinkovom móde a 13 hodín v móde s GPS.

Váš tréner Forerunner 245/245MUSIC

Myslíte to s behom vážne a chcete trénovať s pokročilými funkciami ? Nová generácia prináša všetko, čo potrebujete a navyše hudbu na spríjemnenie tréningov vo verzií MUSIC. Obe verzie budú už čoskoro dostupné na garmin.sk v cene 299,99 € (349,99 € model MUSIC)

Funkcie, ktoré bežci ocenia.

Nový Forerunner 245 je vylepšený o pokročilé metriky a funkcie, ktoré ste predtým našli len v modeloch vyšších rád.

  • Podporuje GLONASS, GPS a Galileo pre presnejšie meranie.
  • Tréningový Status indikuje stav záťaže v téningovom procese (pretrénovanosť/podtrénovanosť)
  • Podpora vlastných tréningov a adaptívnych tréningových plánov  Garmin Coach.
  • ANT, Bluetooth konektivita (Wi-Fi model MUSIC)
  • Pokročilé bežecké metriky ako: rovnováha doby kontaktu so zemou, dĺžka kroku, vertikálny pomer a iné (nutné pripojiťi Running Dynamics Pod alebo HRM-Run )
  • Bezpečnostné funkcie Incident detection, ktorý odošle správu prednastaveným kontaktom a Live Tracking na zdieľanie aktuálnej polohy (fungujú len s pripojením na kompatibilný smartfon)
  • Pokročilý monitor spánku s pulzomerom  Pulse OX (meria saturáciu krvi kyslíkom) a funkciu Body Battery , ktorá meria vaše energetické rezervy počas dňa.
  • Verzia MUSIC umožňuje prehrávanie hudby priamo z hodiniek cez pripojené Bluetooth slúchadlá. Kapacita je približne 500 skladieb. Využiť možete aj obľúbené streamingové služby ako Deezer a Spotify, ktoré podporujú offline prehrávanie.
  • Rýchlo-vymeniteľné remienky so systémom  Quick release

Smart notifikácie o prichádzajúcich hovoroch, správach a ostatné upozornenia z vášho smartfonu sú samozrejmosťou, ako aj plná podpora kontentu z Connect IQ Store .

Telo nových hodiniek (42.3 mm x 42.3 mm x 12.2 mm) je vyrobené z odolného vláknami vystuženého polymeru vďaka čomu váži len 38,5 g. Farebný displej s tlačidlovým ovládaním je chránený sklom Gorilla Glass 3. Výdrž batérie je 7 dní v režime smart hodiniek a 24 hodín so spustenou GPS aktivitou. Ak pri aktivite spustíte aj hudobný prehrávač výdrž sa skráti na 6 hodín.

Športový profesionál Forerunner 945

Si atlét a toto sú tvoje hodinky! Forerunner® 945 sú multišportové hodinky s najpokročilejšími fyziologickými metrikami, ako napr. rovnováha tréningovej záťaže a oveľa viac. Počúvajte svoju obľúbenú hudbu priamo z hodiniek, môžete využiť aj svoj prémiový účet na Spotify. Pri športe určite oceníte jednoduchosť bezkontaktných platieb priamo zo zápästia Garmin Pay™.  S mapami priamo v hodinkách je len malá pravdepodobnosť že sa pri tréningu stratíte 🙂 A keby aj, teak vás budú strážiť bezpečnostné funkcie Incident detection, ktorá odošle správu prednastaveným kontaktom a Live Tracking na zdieľanie aktuálnej polohy a tréningových dát v reálnom čase. (fungujú len s pripojením na kompatibilný smartfon)

Čo je nové oproti Forerunneru 935 ?

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že Fr 935 dostal funkcie fénix 5 Plus a hotovo. Ale nie je to tak ! Na pohľad rovnaké hodinky prešli veľkými vnútornými zmenami. Nový chipset pre príjem GPS, GLONAS a Galileo, väčšia vnútorná pamäť, rýchlejší procesor a väčšia výdrž batérie otvorili pre 945 nové možnosti.

  • Všetky pokročilé metriky Forerunner 945 založené na výskume laboratória Firstbeat (výskumného centra olympijských športov vo Fínsku) nájdete TU
  •  PulseOx – meria saturáciu krvi kyslíkom.
  • Music – prehrávač s pamäťou na 1000 skladieb.
  •  Garmin PAY bezkontaktné platby.
  • Live Tracking a detekcia nehody.
  • Body Battery – monitorovanie energetickej rezervy tela počas dňa.
  • Aklimatizácia na teplotu a nadmorskú výšku.
  • Rovnováha Tréningovej Záťaže – kombinuje efekt tréningov a zobrazuje podtrénovanosť/pretrénovanosť.
  • Respiračný pomer počas cvičenia.
  • Pokročilá podpora senzoru výknu Vector 3
  • ClimbPro – užitočný asistent stúpania na aktivite spustenej na trase.
  • Plánovač Okružný výlet pre beh/cyklistika
  • Trendline Popularity Routing (beh/cyklistika) zvýraznené trasy, na ktorých sa často vykonávajú športové aktivity.

Hodinky majú priemer 47 mm a hmotnosť 50 gramov. Výdrž baterie až 36h GPS záznamu, až 10h GPS + prehrávanie hudby, až 2 týždne v režime smarthodiniek a 60hodín GPS v režime UltraTract. Dostupné budú už čoskoro Tu na garmin.sk za 599,99 € a vo verzii Bundle s pulzomermi  HRM TRI a HRM SWIM v balení za 749,99 €.

 

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: