V týždni je 7 dní a nový Fénix 7 je vyrobený pre každý jeden z nich. Pripravený na akúkoľvek výzvu s vyhrotenými tréningovými funkciami, športovými aplikáciami, sledovaním aktivity a zdravia… A to je len začiatok.

Hodinky môžete ovládať piatimi spoľahlivými tlačidlami a teraz aj dotykovým displejom, čo oceníte pri úlohách bežného dňa alebo používaní mapy. Získajte štatistiky a metriky výkonnosti, ktoré vám pomôžu lepšie zvládať námahu a vybudovať vytrvalosť. Optimalizujte svoje zotavenie a celkovú pohodu s monitoringom tepu, respirácie, stresu a spánku. Precízne viacpásmové-GNSS senzory pozície (iba modely Sapphire) vás povedú všade aj mimo vyšliapaných chodníčkov. Na zvládanie vašich bežných dní poslúžia smart upozornenia, hudba priamo v hodinkách, či bezkontaktné platby Garmin Pay. Solárne dobíjanie predĺži výdrž batérie a zabudované led svetlo vo verzii Fénix 7X dobre poslúži po zotmení.

Hodinky sú dostupné v troch overených veľkostiach a každá veľkosť vo viacerých verziách s celovo 22 prevedeniami, ktoré nájdete na www.garmin.sk, ceny začínajú na 699,99 €.

  • Fénix 7S / Fénix 7S Solar / Fénix 7S Sapphire Solar
  • Fénix 7 / Fénix 7 Solar / Fénix 7 Sapphire Solar
  • Fénix 7X Solar/ Fénix 7X Sapphire Solar

(Podrobnejšie parametre pre všetky verzie nájdete na konci článku)

Hlavné zmeny oproti predošlej generácii:

  • responzívny dotykový displej pre všetky modely
  • ešte odolnejšie telo s vylepšenou ochranou tlačidiel a kovovou ochranou nožičiek
  • až dvojnásobné solárne zisky oproti predošlej generácii predĺžia používanie približne o tretinu oproti modelom bez technológie Solar
  • prevedenie so zafírovým sklíčkom so solárnou technológiou
  • viacpásmové prijímače satelitného signálu, vrátane rozsahu L5 s presnejšou pozíciou, všade kde má GNSS signál veľa odrazov, je slabý, horšie preniká cez prekážky (len pre modely Sapphire)
  • integrované výkonné multi LED svetlo (len modely 7X). V bežeckom móde sa svetlo prispôsobí bežcovej kadencii a prepína medzi červenou a bielou pri každom švihnutí bežcovej ruky. Tieto záblesky podstatne zvýšia vašu viditeľnosť v tme.
  • podrobnejšie nastavenie hodiniek prostredníctvom smartfónu (cez aplikáciu Garmin Connect) pre jednoduchšiu konfiguráciu
  • Funkcia Real-Time Stamina: Pomocou týchto údajov môžete sledovať a riadiť vynakladanú námahu, čo vám pomôže lepšie porozumieť, ako sa mení vaša výdrž počas výkonu a vyhnete sa „prepáleniu“ na začiatku aktivity.
  • HIIT: profil pre vysokointenzívne tréningové aktivity vrátane AMRAP, EMOM, Tabata a vlastné nastavenia.
  • Odhad Pretekov: založené na základe vašej bežeckej histórie a celkovej kondícii, vám táto funkcia zobrazí predpokladané tempo na vzdialenosť ktorú chcete bežať. Meniace sa trendy údajov ukazujú, aký má váš tréning účinok v priebehu času.
  • Pred Vami: (managment preteku) Užívateľsky definovateľné kontrolné body a dátové stránky zobrazujúce rôzne metriky vrátane nadchádzajúcich vzdialeností a prevýšení so sumarizáciou medzičasov a voliteľným časovačom odpočinku. Občerstvovacie stanice, traily, nasledujúce odbočky atď.
  • Stiahnite si zdarma TopoActive mapy celého sveta. Vybraté pokrytie si stiahnete do hodiniek prostredníctvom Wi-Fi, bez nutnosti použitia PC. Verzie Sapphire majú už predinštalovaný lokálny región. Okrem toho majú hodinky predinštalované lyžiarske mapy SkiView™ a 42 000 golfových ihrísk.
  • Connect IQ store On Device: umožňuje sťahovať doporučené aplikácie prostredníctvom Wi-Fi priamo do hodiniek.

Veľké množstvo funkcií je prenesených z úspešnej predošlej generácie aj do série 7.

Tento dlhý a stále narastajúci zoznam obsahuje napr. balíček pokročilých funkcií na sledovanie aktivity a zdravia, vrátane sledovania ženského zdravia a tehotenstva.

Množstvo predinštalovaných športových apiek ako napr.: plávanie, beh na dráhe, veslovanie, lyžovanie, golf, ale aj cyklistika v interiéri a množstvo iných, ktoré môžete podľa potreby dopĺňať cez Connect IQ Store.

Užitočné športové funkcie, ako adaptívne tréningy Garmin Coach, Denne odporúčané tréningy, alebo PacePro.

Podrobné Fyziologické a Bežecké metriky dopĺňajú aj MTB metriky a celá Veda  pre Cyklistiku a surfové funkcie

K tým, čo isto využijete denne patria bezkontaktné platby Garmin Pay, mapová navigácia odbočka po odbočke, alebo hudba priamo na zápästí vrátane obľúbených streamovacích služieb, offline playlistov (táto funkcia môže vyžadovať aktívne predplatné) Spotify, Amazon Music, Deezer.

Technické parametre

Fénix 7S / Fénix 7S Solar / Fénix 7S Sapphire Solar

chemicky tvrdené sklo/Power Glass™/Power Sapphire™

Nerezová oceľ/Nerezová oceľ s PVD/Titán s DLC

S transreflektívnym MIP displejom 1,2 “ (priemer 30,4 mm) 240×240 pix., telo s priemerom 42 mm, 63g (47g iba telo)/ 58 g( 42g iba telo), vodeodolnosť 10 ATM a bezdrôtové technológie Wi-Fi, BLUETOOTH a ANT+

Výdrž batérie: 11 dní v režime smart hodiniek, GPS 37 hodín, expedičný GPS režim 26 dní.

Výdrž batérie modely Solar: 14 dní v režime smart hodiniek *, 57 hodín v režime GPS **,expedičný GPS režim 43 dní*.

Fénix 7 / Fénix 7 Solar / Fénix 7 Sapphire Solar

chemicky tvrdené sklo/Power Glass™/Power Sapphire™

Nerezová oceľ/Nerezová oceľ s PVD/Titán s DLC

S transreflektívnym MIP displejom 1,3 “ (priemer 33,02 mm) 260×260 pix.,telo s priemerom 47 mm, 79g (56g iba telo)/ 73 g( 50g iba telo), vodeodolnosť 10 ATM a bezdrôtové technológie Wi-Fi, BLUETOOTH a ANT+

Výdrž batérie: 18 dní v režime smart hodiniek, GPS 57 hodín, expedičný GPS režim 40 dní.

Výdrž batérie modely Solar: 22 dní v režime smart hodiniek *, 73 hodín v režime GPS **,expedičný GPS režim 74 dní*.

Fénix 7X Solar/ Fénix 7X Sapphire Solar

Power Glass™/Power Sapphire™

Nerezová oceľ s PVD/Titán s DLC

S transreflektívnym MIP displejom 1,4 “ (priemer 35,56 mm) 280×280 pix.,telo s priemerom 51 mm, 96g (68g iba telo)/ 89 g( 61g iba telo), vodeodolnosť 10 ATM a bezdrôtové technológie Wi-Fi, BLUETOOTH a ANT+

Výdrž batérie: 28 dní v režime smart hodiniek, GPS 89 hodín, expedičný GPS režim 62 dní.

Výdrž batérie modely Solar: 37 dní v režime smart hodiniek *, 122 hodín v režime GPS **,expedičný GPS režim 139  dní*.

*Solárne nabíjanie predpokladá celodenné nosenie a najmenej 3 hodiny denne vonku, na slnku s intenzitou 50,000 lux.

**GPS režim predpokladá použitie vonku na slnku s intenzitou 50,000 lux.

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: