Šiesta generácia nekompromisných outdoor GPS smart hodiniek prekonáva očakávania. Nová schéma technických parametrov a veľkostí. Podstatné zvýšenie výdrže batérie, nová generácia optického pulzomera Pulse Ox2, väčšie displeje, power management, nové metriky a dokonca solárne nabíjanie. To najlepšie na nich je, že sú dostupné v predaji už dnes na eshope garmin.sk !

Čo je nové ?

V novej šiestej generácií nájdete všetko to najlepšie z predošlých ako: ABC funkcie, pokročilé športové metriky, prehrávač hudby a streamingových služieb, mapy, Garmin Pay- bezkontaktne, Smart funkcie a veľa nových vecí, o ktorých sa dočítate ďalej…

Rozdelenie modelov podľa veľkosti a podľa funkcionality

Ak ste sa doteraz orientovali v modeloch fénix len podľa ich veľkosti, tak počítajte s tým,že delenie sa ešte viac rozšírilo.

Veľkosť  S a stredná veľkosť teraz majú okrem bežných modelov teraz aj modely PRO a Sapphire. Veľkosť X nemá základný model, ale má okrem PRO a Sapphire aj prevedenie PRO Solar ( podrobnosti nižšie v článku).

fēnix 6S—-fénix 6S PRO—-fénix 6S Sapphire

fēnix 6—-fénix 6 PRO—-fénix 6 Sapphire 

fēnix 6X PRO—-fénix 6X PRO Solar—-fénix 6X Sapphire

To znamená rôzne vybavenie funkciami.

Vo výbave základných modelov nenájdete mapovú navigáciu a prehrávanie hudby z internej pamäte. Tieto funkcie sú dostupné len v modeloch PRO a Sapphire. Okrem toho základné modely nebudú mať pripojenie cez Wi-Fi. Funkcia PacePro bude v základných modeloch dostupná len v spolupráci s aplikáciou Garmin Connect v modeloch PRO a Sapphire aj v autonómnom režime.

Väčšie displeje a nové sklíčka

Perfektne čitateľné always on displeje narástli na modeli fénix 6 na 1,3″- 260×260 ( 18% väčší ako predošlý model) a fénix 6X na 1,4 “ – 280×280 (36% väčší ako predošlý model) modely fénix 6S majú displej veľkosti 1,2″- 240×240

Všetky základné modely a verzie PRO sú teraz vybavené sklíčkom Corning® Gorilla® Glass 3. Názov model Sapphire napovedá, že ich sklíčko je z extrémne odolného zafírového kryštálu.

Solar

Úplnou novinkou je sklíčko na modeli Solar, ktoré je vyrobené z transparentného solárneho panelu dodatočne ošetrené antireflexnou a odolnou úpravou Corning®  

Solárny panel dokáže predĺžiť výdrž batérie v závislosti od množstva prijatej slnečnej energie. Vďaka integrácii do užívateľského rozhrania môžete presne vidieť aký má solárny panel výkon, či už priamo na vašom watch face alebo detailnejšie v miniaplikácií.

Výdrž batérie dokážete predĺžiť v režime smarthodiniek z 21 na 24 dní ( pri celodennom používaní a minimálne 3 hodinách denne strávených vonku pri svetelných podmienkach min 50 000 lux). A v GPS režime zo 60 hodín na 66 hodín (predpokladané svetelne podmienky počas používania 50 000 lux). Poznámka pre obyčajného smrtelníka : Priame slnečné žiarenie počas bežného dňa sa pohybuje v rozmedzí 32 000-100 000 lux.

Lepšia výdrž batérie a nový power management

Najväčším „žrútom“ batérie pri športových hodinkách je určite GPS, preto má nová séria fénix 6 nový chipset s podporou multi GNSS (GPS, GLONASS and Galileo), ktorý je energeticky efektívnejší a presnejší.

Dôležitú úlohu pri efektivite batérie ale zohráva úplne nový power management, ktorý vám umožňuje lepší prehľad o spotrebe vašich hodiniek. Namiesto percent dokáže zobraziť zostávajúci čas. Jednoducho a rýchlo si môžete hodinky optimalizovať podľa aktuálnej potreby. Dodatočné upozornenie na nízku úroveň batéria počas aktivity umožňuje hodinky prepnúť do šetrnejšieho režimu a aktivitu tak dokončiť celú.  Nový šetrný režim totiž dokáže aj dvojnásobne predĺžiť výdrž batérie, keď to najviac potrebujete.

Batery management

  • zobrazenie zostávajúceho času namiesto percent/zobrazenie aktívnych senzorov
  • jednoduché prepnutie režimov batérie
  • prispôsobenie režimov batérie podľa vlastných potrieb
  • jednoduché pochopenie toho, čo a ako ovplyvňuje výkon batérie

Výdrž batérie jednotlivých modelov:

režim batérie

fénix 6S

fénix 6S PRO/fénix 6S Sapphire

Smart hodinky

až 9 dní

až 9 dní

GPS

až 25 hodín

až 25 hodín

GPS+Hudba

X

až 6 hodín

Max batery GPS

až 50 hodín

až 50 hodín

Expedition GPS

až 20 dní

až 20 dní

Batery Saver Smart hodinky

až 34 dní

až 34 dní

režim batérie

fénix 6

fénix 6PRO/fénix 6 Sapphire

Smart hodinky

až 14 dní

až 14 dní

GPS

až 36 hodín

až 36 hodín

GPS+Hudba

X

až 10 hodín

Max batery GPS

až 72 hodín

až 72 hodín

Expedition GPS

až 28 dní

až 28 dní

Batery Saver Smart hodinky

až 48 dní

až 48 dní

režim batérie

fénix 6X PRO/fénix 6X Sapphire

fénix 6 PRO Solar

Smart hodinky

až 21 dní

až 21 dní + 24hod/týždeň*

GPS

až 60 hodín

až 60 hodín + 6hod**

GPS+Hudba

až 15 hodín

až 15 hodín + 1 hod**

Max batery GPS

až 120 hodín

až 120 hodín + 28 hod**

Expedition GPS

až 46 dní

až 46 dní + 10 dní**

Batery Saver Smart hodinky

až 80 dní

až 80 dní + 40 dní**

*pri celodennom používaní a minimálne 3 hodinách denne strávených vonku pri svetelných podmienkach min 50 000 lux

** predpokladané svetelne podmienky počas používania 50 000 lux

K výdrži patrí aj odolnosť

Všetky nové modely fénix 6 sú vyrobené v súlade s vojenským štandardom odolnosti MIL-STD-810G. Splňajú náročné testy odolnosti nízkeho tlaku, dažďa, vlhkosti, pádu, mrazu/odmäku. Spĺňajú normu vodeodolnosti 10 ATM/100 meter, takže sú vhodné aj pre vodné športy.

Nový pulzomer = nové možnosti

Nová generácia pulzomeru Elevate prináša 2 podstatné vylepšenia.

  • meranie pulzu aj pod vodou
  • PulsOX oximeter, ktorý meria saturáciu krvi kyslíkom. Tieto metriky sú nevyhnutné pre športovcov pohybujúcich sa vo väčších nadmorských výškach.
Mapová výbava

Mapová výbava je dostupná len v  modeloch PRO a Sapphire.

  •  Lyžiarské mapy : viac ako 2 000 lyžiarských stredísk. Lepšia orientáciu vďaka optimalizovanému zobrazeniu názvov a obtiažností zjazdoviek, vlekov.
  • TOPO mapy : optimalizované témy, vykreslenie mapy sa bude líšíť podľa typu aktivity, takže vždy uvidíte podstatné údaje.
  • Golfové ihriská : viack ako 40 000 detailne spracovaných golfových ihrísk.
  • Popularity routing : miliardy kilometrov aktivít na cestách a v prírode zpracovaných pre jednoduchšie rozpoznanie trás, na ktorých ľudia bežne športujú. Rozdelené pre rôzne typy aktivít.
Tréningové funkcie
  • VO2 Max s kompenzáciou počasia a prevýšenia: prevýšenie a teplota majú značný vplyv na VO2 Max a tréningový status, preto je v novej sérií fénix 6 zanesený algorytmus, ktorý zohľadnuje tieto faktory. Súčastne systém kontroluje vašu aklimatizáciu na nové prostredie, aby vám oznámil moment, kedy sa naplno zžijete s novým prostredím.
  • Pace Pro : dynamický sprievodca cieľovým tempom, ktorý zohľadnuje výškový profil trate. Ak poznáte funkciu Virtual Partner, ktorá bežcom pomáha udržiavať zvolené tempo na trati, tak toto je jeho nová podstatne sofistikovanejšia verzia, ktorá rozpočíta vašu trasu na jednotlivé úseky klesania a súpania a vyskladá optimálne tempá pre dosiahnutie vami zadaného cieľa. 

  • Nové druhy dátových polí: Prehľadnejší a bezproblémovejší prístup k údajom počas aktivity vďaka implementovaným ukazovateľom (napr. pulz alebo kompas) a prehľadnejším dátovým poliam. Nový združený widget pre rýchly prehľad situácie.

 

 

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: