Garmin Pay je systém bezkontaktných patieb, ktorý funguje na vybraných modeloch hodiniek značky Garmin. Pre vykonanie platby nepotrebujete mať pri sebe kartu ani svoj telefón.  Vzhľadom na vodotesnosť a odolnosť hodiniek tak máte možnosť platiť aj pri aktivitách, kde si peňaženku alebo telefón bežne neberiete. Garmin Pay využijete pri športe, na kúpalisku, ale aj počas bežného dňa.

Čo potrebujete aby ste mohli využívať Garmin Pay ?

Samozrejme okrem kompatibilných hodiniek Garmin (zoznam modelov nájdete nižšie) potrebujete aj účet a platnú kartu v banke, ktoré túto službu podporujú. Prvá banka s podporou Garmin Pay na Slovensku bola 365.bank . Postupne pribudla Poštová Banka, Slovenská Sporiteľňa a mBank, či boon by Wirecard.

Potom už len stačí vytvoriť si peňaženku v aplikácií  Connect Mobile a môžete míňať svoje eurá. Celý proces potrvá menej ako minútu. (návod nájdete na konci článku)

Ako prebieha platba ?

Pri platbe musíte mať hodinky vždy na ruke. Otvoríte peňaženku v rýchlom menu vašich hodiniek. Ak je to vaša prvá platba za 24 hodín, zadáte bezpečnostný PIN kód. Pri ďalších platbách už kód nezadávate.

Na hodinkách sa objaví vaša naposledy použitá karta a vy môžete priložiť hodinky k bežnému platobnému terminálu, ktorý podporuje bezkontaktné platby. Nič nemusíte hľadať v taške alebo peňaženke, stačí vám vaše zápästie. Terminál aj hodinky vás informujú o tom, že platba prebehla.

Sú platby Garmin Pay bezpečné a jednoduchšie ako platba kartou?

Garmin berie bezpečnosť vašich peňazí naozaj vážne. Všetky údaje vašej karty NIE SÚ ULOŽENÉ ani v hodinkách ani v telefóne a ani na žiadnych serveroch Garmin.

Hodinkami sa dá platiť len keď ich máte na ruke. Pred prvou platbou musíte zadať bezpečnostný kód, ktorý ste si nastavili(viď návod na konci článku). Po zadaní kódu môžete vykonávať platby bez zadania kódu počas 24 hodín, potom musíte kód zadať znovu. Kód musíte zadať aj v prípade, že ste hodinky zložili z ruky dole a znovu ste si ich nasadili. Chip je aktívny len počas platby (max 60 sekúnd) potom sa už nedá zoskenovať.

Platby môžete vykonávať bez pripojenia k smartfonu. Po 10-tich platbách je nutné hodinky z bezpečnostných dôvodov synchronizovať s aplikáciu Garmin Connect Mobile. Pokiaľ máte vaše hodinky spárované synchronizácia prebehne automaticky, vy nemusíte riešiť nič.

Služba Garmin Pay je momentálne podporovaná v modeloch :

vívoactive 3 / vívoactive 3 Music

Forerunner 645 / Forerunner 645 Music

séria fénix 5 Plus

a séria luxusných hodiniek Garmin MARQ

Je jasné, že čoskoro budú pribúdať ďalšie modely, ktoré budú túto službu podporovať.

Návod na vytvorenie peňaženky Garmin Pay a vykonanie platby hodinkami.

Uistite sa, že sú vaše hodinky spárované s aplikáciou Connect Mobile. Ponuku zariadenia otvorite tak, že naň ťuknete v hornej časti obrazovky obrazovke Môj deň alebo ťuknete na ViacZariadenia Garmin– a zvolíte pripojené zariadenie.

 

Otvorte záložku Garmin Pay a zvoľte Vytvorte si peňaženku.

Na odkaze v spodnej časti displeja si môžete overiť, či je vaša karta podporovaná.

 

 

Zadajte prístupový kód do vašej peňaženky. Tento kód si dobre zapamätajte, budete ho potrebovať !

 

Zvoľte typ karty, ktorú si idete pridať do peňaženky. Pridať môžete až 10 platobných kariet. Rovnakú kartu môžete mať pridanú v 3 peňaženkách na 3 rôznych zariadeniach.

Zadajte detaily vašej karty. Nemusíte sa báť, tie sa v hodinkách ani v aplikácií neuchovávajú. Slúžia len na overenie vlastníka karty pri procese vytvorenia tokenu.

Teraz bude nasledovať proces overenie. V prípade 365.bank je to kódom v sms správe. Zvoľte teda Odoslať SMS na číslo . Číslo musí byť samozrejme zhodné s tým, ktoré máte zaregistrované v banke.

 

Zadajte kód, ktorý vám bol doručený v SMS a zvoľte Overenie Totožnosti

Teraz prebehne proces tokenizácie vašej karty, ktorá bude pripravená na použitie za krátky moment.

Na vašich hodinkách sa objaví notofikácia o vytvorení peňaženky, ktorú nájdete v rýchlom menu po podržaní tlačidla light (ľavé horné)

Pre vykonanie prvej platby zadajte prístupový kód, ktorý ste si zvolili pri vytvorení peňaženky. Tento kód nemusíte zadávať pri každej platbe, ale bude vyžadovaný raz za 24 hodín, alebo ak si dáte hodinky dole z ruky.

Na displeji sa objaví posledná karta použitá karta. V peňaženke môžete mať viac kariet, vyberte si, ktorú chcete použiť. A hodinky priložte k platobnému terminálu. Na vykonanie platby máte max. 60 sekúnd.

Oznámenie o úspešnom vykonaní platby sa objaví na termináli aj na vašich hodinkách.

Vprípade ďalších otázok navštívte špecializovanú sekciu našej Technickej Podpory Garmin

 

 

 

 

 

 

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: