Garmin prináša prvé satelitné komunikátory pod svojou značkou. inRechSE+ a inReach Explorer+ majú globálne pokrytie sieťou Iridium® (od pólu k pólu), ktorá umožňuje  obojsmernú komunikáciu formou správ a vyslanie SOS signálu. Oba modely majú integrované globálne sledovanie a základné navigačné funkcie. inReach Explorer + má navyše pred nahraté TOPO mapy, kompas, barometrický výškomer a akcelerometer.

Vďaka globálnemu pokrytiu siete Iridium môžete odoslať textovú správu na akékoľvek telefónne číslo aj keď ste mimo pokrytia GSM mobilnej siete. Obe zariadenia majú interaktívnu funkciu SOS volania, ktoré aktivizuje záchranárske akcie cez monitorovacie centru GEOS®. Po doručení SOS správy (24/7) môžu používatelia inReach obojstranne komunikovať so záchranármi kvôli upresneniu situácie. Používatelia si môžu nastaviť aj svoje vlastné kontakty, ktoré obdržia informáciu o stave SOS.

Základná navigácia v oboch zariadeniach umožňuje nasledovať naplánované trasy, využívať a vytvárať trasové body. inReach Explore + obsahuje aj komplexnejšie navigačné funkcie s predinštalovanou topo mapou DeLorme, digitálnym kompasom, barometrický výškomerom a akcelerometrom. Obe zariadenia sú kompatibilné s webovým portálom MapShare. InReach posiela údaje v nastavených intervaloch do účtu, kde môžu vaši blízky sledovať vaše dobrodružstvá a vymieňať si s vami správy aj na opačnej strane planéty.

inReach SE+ and Exporer+ sa dokáže spárovať so smartfónom a využívať služby aplikácie Earthmate®. Tu máte prístup k neobmedzenému množstvu máp, leteckých záberov, U.S. NOAA  a USGS Quad Sheets. Ostatné služby sú spoplatnené.

Zariadenia vydržia na jedno nabitie až 100 hodín v režime sledovania a 30 dní v úspornom režime.

Na využívanie služieb satelitnej siete Iridium je nutné uhradiť poplatok v závislosti na druhu používania. Na výber máte celoročný plán alebo flexibilný plán, kedy platíte len za mesiace, keď chcete zariadenie využívať. Ročný plán sa pohybuje od €14.99 – €99,99 (plus aktivačný poplatok €24,99). Mesačný plán od €19,99 – €124,99.

Zariadenia budú dostupné už začiatkom jari v doporučenej MOC €449,99 za inReach SE+ a €499,99 za inReach Exporer+ .

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: