Svetom prebieha vlna novej záľuby v outdoorovej komunite. Možno vám to bude znieť divne, ale je to detekcia kovov. Celá zábava spočíva v používaní prenosného detektoru kovov, pomocou ktorého „hľadači“ prečesávajú všetky dostupné povrchy v prírode a hľadajú malé kovové objekty, ako napr. mince, pozostatky z vojny ( pozor, môžete nájsť aj muníciu !!!) či historické relikvie. Táto aktivita si získava stále viac fanúšikov aj vďaka populárnym televíznym šou.  Viac a viac rodín aj u nás na Slovensku sa vydáva každý víkend na lov pokladov.

Okrem toho , že detekcia kovov môže byť veľká zábava, neraz sa stane, že nájdený poklad je vlastne odpad, ktorý ľudia bez premýšľania nechávajú v prírode. Ak si so sebou zoberiete vrece na odpadky, tak môže byť táto záľuba prospešná aj prírode. Stačí, ak nechcené poklady zozbierate a odnesiete na recyklačné miesto.

Každý skúsený hľadač pokladov vie, že úspech je skrytý za trpezlivosťou a systematickým hľadaním. Na to systematické vám perfektne poslúžia turistické zariadenia Garmin s TOPO mapou Slovenska. Rýchlo a presne si môžete označiť polohu, kde ste hľadali alebo kde chcete hľadať, alebo si pre svoju informáciu pomocou funkcie Výpočet plochy vypočítate prehľadanú plochu. To všetko aj v tých najodľahlejších kútoch, kde nikto pred vami nehľadal.

Tak ak sa vám už podaril nejaký kapitálny úlovok, neváhajte a podeľte sa s nami o svoj poklad na FB alebo instagrame.

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: