Zdá sa, že cyklisti môžu mať vianoce aj na konci augusta. Garmin predstavil novú vlajkovú loď medzi cyklopočítačmi Edge 1030 a pridal horúci bonus pre výkonnostných cyklistov – tretiu generáciu wattmetra VECTOR 3 .

Edge 1030 prináša nové zaujímavé funkcie

Trendline™ : je úplne nová funkcia, ktorá na základe miliard kilometrov uložených v Garmin Connect ukáže najpopulárnejšie trasy na cestách ale aj mimo nich. Či už „hltáte“ kilometre na cestách, alebo skôr uprednostníte MTB, vždy môže aj na úplne nových miestach šliapnuť do pedálov, akoby ste boli domáci.

Jazdec jazdcovi : umožňuje jednoducho zaslať prednastavené správy priamo z vášho cyklopočítača na displej cyklopočítača vášho parťáka. Táto rýchla a efektívna komunikácia poslúži hlavne vtedy keď máte mať ruky na riadidlách a nohy na pedáloch.

Vylepšená smart konektivita: Odpovedajte na zmeškané hovory alebo správy prednastavenými odpoveďami (napr. „už za chvíľu som doma“) Priatelia a rodina budú kľudnejší keď vás budú pri jazdách sledovať naživo vďaka LiveTrack alebo zdieľajte navzájom svoju polohu v skupine jazdcov GroupTrack.

Vylepšené cyklistické mapy: Edge 1030 má prednahraté cyklomapy s navigáciou odbočka po odbočke a nové navigačné upozornenia, ako napr. upozornenie na blížiacu sa ostrú zákrutu.

Vylepšená podpora STRAVA LIVE SEGMENTS: Zažite virtuálne preteky s vašimi priateľmi na STRAVA. Aktuálny stav v segmente zo sekundy na sekundu a porovnanie s osobnými rekordmi. Nové upozornenia na ikonické segmenty vo vašej blízkosti.

Predinštalovaná aplikácia STRAVA CIQ: Trasy označené hviezdičkou sa automaticky nahrajú so vášho Edge, takže sa môžete súčastne navigovať aj súťažiť vo zvolenom segmente.

Predinštalovaná aplikácia TRAINING PEAKS CIQ: S Training Peaks máte svojho trénera vždy zo sebou. Stačí len zapnúť svoj Edge a aplikácia TrainingPeaks Connect IQ™ zašle váš dnešný tréning priamo do vášho cyklopočítača.

IN-LINE montáž na riadidlá: v balení nájdete držiak, ktorý umožňuje montáž v jednej línií s riadidlami a nie nad ich úrovňou, čo robí váš Edge viac aerodynamickým a uľahčuje montážúdemontáž iného príslušenstva ako napr.  zariadenia Varia alebo power pack.

Dlhšia výdrž batérie: Battéria vo vašom Edge by mala vydržať dlhšie ako vy a nie naopak. Nový edge 1030 ma predĺženú výdrž až na 20 hodín. Ak by vám to nestačilo, môžete jeho výdrž predĺžiť o ďalších 20 s novým Garmin Charge Power Pack…úplne bez káblov a komplikácií.

Plná podpora bezdrôtových snímačov a príslušenstva VARIA je samozrejmosťou, tak ako aj podpora aplikácií z Connect IQ.

Fyzické parametre: Rozmery – 5,8×11,4×1,9 cm, váha-123g, displej 3,5″

Dostupný bude už čoskoro v cene Edge 1030 za  € 599,99 a Edge 1030 Bundle ( obsahuje in-line držiak, štadardnú montáž, senzor rýchlosti, senzor kadencie, pulzomer HR Premium, pútko, USB kábel a manuál v slovenčine) za €679

 

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: