Garmin predstavil už tretiu generáciu akčnej kamery VIRB. Malé rozmery a hmotnosť, odolnosť a hlavne unikátne funkcie ju predurčujú na akékoľvek dobrodružstvo. Video HD 4K/30fps sa dopĺňa o údaje G-Metrix o tom, ako ďaleko, ako rýchlo či vysoko ste išli pri svojich dobrodružstvách. Hlasové ovládanie, intuitívny LCD dotykový displej, 3-osá stabilizácia a streaming videa jedným dotykom robia medzi VIRB-om Ultra 30 a konkurenciou hrubú čiaru.

VIRB Ultra 30, black and dive case, UNITED STATES

VIRB Ultra 30, black vo vodotesnom púzdre.

Už tradične sa garmin sústredil na jednoduchosť ovládania, aby ste sa nemuseli venovať „kamerovaniu“ ale aktivite, ktorú práve robíte. Kamere dokonca môžete povedať kedy začať a prestať nahrávať či zapamätať si dôležitý moment (funguje len v angličtine) Všetko je vymyslené tak aby bol proces od nahratia po publikovanie videa úplne zjednodušený.

gmetrix_motor_sports3-300x200-2

Nahrávanie Ultra HD videa pri 4K/30fps alebo spomalených záberov 720p/240 fps je obohatené o možnosť fotografovania 12MP počas nahrávania. To že záznam bude mať potrebnú kvalitu za akýchkoľvek podmienok zabezpečí aj plynulá 3-osá stabilizácia obrazu a vysokocitlivý mikorfón, ktorý nahráva kvalitný zvuk aj pri použití vodoodolného obalu.  Kamerana na uloženie záznamu využíva microSD karty. Dotykový LCD displej bol vyrobený tak, aby sa dal používať bez alebo aj po uložení do vodotesného obalu. Okrem nastavenia ho môžete používať ako hľadáčik, ale aj na prehrávanie uloženého záznamu. Vodotesný obal má špeciálnu povrchovú úpravu šošovky, aby natočil kryštálovo čistý obraz aj pod vodou.

VIRB Ultra 30, black and dive case, UNITED STATES

VIRB Ultra 30, dotykový displej.

VIRB Ultra 30 má nainštalovaný ultra výkonný GPS chipset s vysokov citlivosťou a frekvenciou 10 Hz.

Aplikácia Garmin VIRB umožňuje zdieľať video v reálnom čase na YouTube a uploadovať na sociálne siete ako napr. Facebook a Garmin Connect. Táto apka umožňuje aj využite smartfonu alebo tabletu ako dialkové ovládanie ku kamere. Samozrejmosťou je použitie iných zariadení garmin ako dialkového ovládača. Program VIRB EDIT umožňuje jednoduché spracovanie videa aj pre amatérov , či dokonca automatický strih a vytvorenie klipu na základe najzaujimavejších momentov videa( na základe údajov G-Metrix)

Kamera má rozmery  5,84×4,32×3,05 cm a váží 87,78 g vrátane batérie. Dostupná bude už čoskoro za doporučenú MOC 429,99 ( v balení sa bude nachádzať VIRB Ultra 30, vodotesný obal, lithium-ion batéria, nabíjací kábel, plochá a zaoblená adhezívna plocha, štandardná a vertikálna montáž a predlžovacie ramená+skrutky, Manuál v slovenčine a nálepka Garmin VIRB)

Zahlasuj v našej ankete o behu a zapoj sa do Garmin prieskumu v rámci Slovenska.

Aký si bežec? 

Prosím, vyber jednu odpoveď, ktorá ťa najlepšie charakterizuje: 

Používaš smart športové hodinky Garmin?

Ako to vidíš ty?

Prosím, označ najviac 3 odpovede: